Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Wzmacniacz + subwoofer Audi fabryczny kombii a sedan

Car Audio
ODPOWIEDZ
bijacz

Wzmacniacz + subwoofer Audi fabryczny kombii a sedan

Post autor: bijacz » 22 paź 2013, 21:35

Cześć,

padł mi wzmacniacz w moim A6 2001 Avant i szukam zastępstwa. Mam fabryczny zestaw głośników Audi (nie Bose), więc takowego modułu subwoofera i zasilacza szukam. Z czego widziałem na allegro, są jakieś fabryczne moduły zasilaczy, ale nieznacznie się między sobą różnią obudowami (nie wiem czy montaże są w tych samych miejscach).

Czy jest jakaś różnica między modułem z sedana i kombi? Tak samo, jak to się ma przed- i po- liftu?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 22 paź 2013, 21:58

bijacz, sub z sedana różni się od avanta np:

Sub sedan
Obrazek

Sub avant
Obrazek

bijacz

Post autor: bijacz » 22 paź 2013, 22:18

A, czyli różnica jest znacząca.

Znalazłem 3 moduły od kombi niby na allegro, ale z czego widzę, 2 są takie jak pokazałeś, jeden trochę inny:

http://allegro.pl/subwoofer-tuba-wzmacn ... 19379.html
Obrazek

Na szybko obserwacje - wtyczka ułożona w poprzek, otwór głośnika z innej strony (przez co trochę inna obudowa), inna kratka głośnika (mało istotny detal). Mocowania wydają się być w tym samym miejscu...

Czy to jakiś 'inny' moduł, czy będzie również pasować?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 22:33 przez bijacz, łącznie zmieniany 1 raz.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 22 paź 2013, 22:25

bijacz, powinno pasować dla pewności zaglądnij w jakiej pozycji masz wtyczkę wg. mnie różnica jest przedlift i lift.Szukaj takiej jak masz a reszta bedzie ok.

bijacz

Post autor: bijacz » 22 paź 2013, 22:28

Tak zrobię, dzięki! : )

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 22 paź 2013, 22:34

bijacz, spoko <okok> dodałem foto dla potomnych ;) aukcja wygaśnie i będzie klops.Daj znać pozdrawiam <okok>

bijacz

Post autor: bijacz » 23 paź 2013, 18:57

Ja w moim 'polifcie' mam ten 'inny' moduł, który znalazłem na allegro. ÂŻeby było śmieszniej, po odłączeniu i podłączeniu ponownie starego suba, wszystko odżyło i gra...

Złośliwość rzeczy martwych.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 23 paź 2013, 20:07

bijacz, <brawo> widocznie stracił styk.

bijacz

Post autor: bijacz » 24 paź 2013, 13:02

Ciężko stwierdzić... Radyjo grało 30 sekund, *dÂźwięk przebicia* i nastawała cisza. Elektrycy powiedzieli że winny temu jest wzmacniacz przy tubie, bo faktycznie, po odłączeniu jej wszystko działało poprawnie. Chciałem ją wymieniać, ale teraz działa wszystko jak gdyby nigdy nic...

Nie znam się za bardzo na wzmacniaczach i car audio, może przeładowały się kondensatory na wzmaku, a może gadam bzdury... : ). Zobaczymy czy problem się powtórzy. Tak czy siak, dzięki za pomoc.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 24 paź 2013, 13:49

Tomek niech działa jak najdłużej <okok> jak siądzie to wymienisz w dziale sprzedam jest kolega pisi ma dużo części do c5.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja