[A6 C5] Wzmacniacz i Tuba.
[A6 C5] Wzmacniacz i Tuba.
Witam na weekend chce zamontować swój wzmacniacz wraz z Tubą. Liczę na jakieś małe podpowiedzi którędy najkorzystniej pociągnąć kabel od akumulatora do wzmacniacza (Bagażnik) itp. Na pewno ktoś się już w to bawił. Liczę na pomoc. Pozdrawiam
Najlepiej kable sygnałowe puść jedną stroną, a zasilający drugą stroną. Wyeliminujesz w ten sposób możliwe przestery i zakłócenia. Kiedy będziesz podpinał masę najlepiej będzie, kiedy przeczyścisz miejsce styku papierkiem (co jak co, ale niezły amperarz będzie tam szedł). Tyle z mojej strony.
Wg mnie lepiej sprawować się będzie skrzynia (bez względu na to, czy będzie ona zamknięta, czy z BF) niż tuba z powodu swojej konstrukcji i materiału, z którego wykonana jest obudowa.
Kolejna rzecz - od wzmacniacza do suba puść możliwie najgrubszy i najkrótszy kabel.
Pochwal się, jak wyszło.
Wg mnie lepiej sprawować się będzie skrzynia (bez względu na to, czy będzie ona zamknięta, czy z BF) niż tuba z powodu swojej konstrukcji i materiału, z którego wykonana jest obudowa.
Kolejna rzecz - od wzmacniacza do suba puść możliwie najgrubszy i najkrótszy kabel.
Pochwal się, jak wyszło.
A6 C4 2.8 Quattro