Witam
chciałem zalożyć do audi wzmacniacz z sub i pytanko czy mogę wykorzystać kable z czerwonej wtyczki w sub co mam go w boczku ? wiadomo że mase i plus ciągnę od aku ale chodzi mi o kable co moją wejść do wzmacniacza żeby zagrało znalazłem gdzieś schemat ale potrzebuje informacje co z tylnymi głośnikami w drzwiach jak odepte czerwoną wtyczkę pewnie przestaną grać? czy jest oprócz czerwonej wtyczki jeszcze jakaś inna? do tylnych głośników ?
bo znalazłem taki schemat ale to pewnie jest pod niskotonowy?
stały plus - jest, czerwono-niebieski, PIN 1
- stała masa - jest, brązowy, PIN 4
- remote, czyli włączanie wzmacniacza po włączeniu radia - jest, biały, PIN 5
- sygnał lewego i prawego kanału - są, PIN 6 oraz 7
- masa wejściowa - jest, PIN 8
wzmacniacz i sub
i tak było i juz się uporałem z tym przód i tył zainstalowałem sprzęt Hertz a tył sedan wzmacniacz crunch i skrzynia basowa helix b12 1200w 300rmschris1987 pisze:Jak czerwona wtyczka to oczywiste. Blaupunkt/ASK
Po całkowitym odłączeniu czerwonej wtyczki pod seryjnego subwoofera stracisz sygnał na tylne głośniki.
[ Dodano: 2016-09-28, 15:09 ]
bzimny pisze:i tak było i juz się uporałem z tym przód i tył zainstalowałem sprzęt Hertz a tył sedan wzmacniacz crunch i skrzynia basowa helix b12 1200w 300rmschris1987 pisze:Jak czerwona wtyczka to oczywiste. Blaupunkt/ASK
Po całkowitym odłączeniu czerwonej wtyczki pod seryjnego subwoofera stracisz sygnał na tylne głośniki.
ostatnie pytanie co zrobić w radiu audi concert 2 jak załączę radio raz gra tył jak wyłączę i włączę to już gra normalnie czyli przód i tył