Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Wzmacniacz antenowy do Navi Plus

Car Audio
ODPOWIEDZ
thepawlo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Wzmacniacz antenowy do Navi Plus

Post autor: thepawlo » 16 wrz 2010, 09:34

Witam serdecznie
Od kilku dni jestem posiadaczem A6 Avant z 11.2001 (po lifcie). Mam jednak problem z obiorem radia w Navigation Plus. Odbieram radio w okolicach dużych miast i nadajników. Podejrzewam, że padł wzmacniacz antenowy, ale nie mogę go zlokalizować. Na forach znalazłem tylko opisy dotyczące sedanów, o kombi nic mi nie wpadło w ręce. Na dachu mam antenę z odbiornikiem GPS. Kabel antenowy schodzi wzdłuż prawego słupka przy klapie bagażnika. Następnie wychodzi z wnętrza i leci wzdłuż tylnego zderzaka, aby ponownie wejść do środka samochodu z lewej strony tylnego nadkola. Niestety nie mogę znaleźć tam tego wzmacniacza. Odkręciłem półkę ze zmieniarką i na jej tylnej cześci jest wzmacniacz, ale od GPS i Telematica. Dodam, że posiadam pneumatyczne zawieszenie i pod zmieniarką jest kompresor. Może ktoś, wie gdzie jest zlokalizowany ten wzmacniacz
w budzie kombi.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 11:14 przez thepawlo, łącznie zmieniany 1 raz.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 wrz 2010, 10:58

thepawlo, czesc popraw temat.zaraz psotaram sie ustalic gdzie to moze byc umiejscowione.

thepawlo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: thepawlo » 16 wrz 2010, 12:56

Dzięki. Czekam z niecierpliwością na twoje wskazówki.

Paweł

[ Dodano: 2010-09-16, 22:31 ]
Dziś udało mi się wyjąć navi. Napięcie wyjściowe 12V jest w gnieździe antenowym po włączeniu radia. Jak podłączę tylko kawałek kabla do gniazda navi zaczyna odbierać radio. Jak podłączę oryginalną antenę przestaje grać, słychać tylko szum. Kable przy dachu też podłączone. Wciąż nie mogę zlokalizować wzmacniacza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja