[A6 C5]wymiana radia
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5]wymiana radia
witam kolegow forumowiczow.mam takie pytanie kupilem wlasnie audi a6 z 1997 roku i jest tam radio orginalne audi concert oraz 10 glosnikow i subwoofer w bagazniku wszystko orginal.radio jest na kasety i nie moge odtwazac plyt a nie ma zmieniarki.i chodzi mi o to jak wyjac te radio z auta? I czy moge kupic orginalene radio na plyty takie jak na dolaczonym zdjeciu i czy bedzie pasowac i czy nic nie bede musial przerabiac.Kolega mi mowil ze mam naglosnienie bossa ale nie wiem jak to sprawdzic.po czym to poznac czy to jest naglosnienie bossa.
proszę się najpierw przywitać w dziale powitania,oraz polecam przeczytać regulamin aby poprawine nazywać tematy
proszę się najpierw przywitać w dziale powitania,oraz polecam przeczytać regulamin aby poprawine nazywać tematy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 18:45 przez marcin12345, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kris0181
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: wentylatora
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Tu masz jak wyjąć radio: viewtopic.php?t=1077
Wystarczy sobie dwie blaszki przyciąć włożyć w takie dwie szczeliny na dole panelu radia i przechylic blaszki na zewnetrzne strony panelu. Ja tak zrobilem i wyszlo bez problemu (pomogłem sobie wsadzając palca w miejsce na kasety aby pociągnąć radio do siebie.
A Concert na CD mysle ze bez problemu powinien tam chodzić...
Wystarczy sobie dwie blaszki przyciąć włożyć w takie dwie szczeliny na dole panelu radia i przechylic blaszki na zewnetrzne strony panelu. Ja tak zrobilem i wyszlo bez problemu (pomogłem sobie wsadzając palca w miejsce na kasety aby pociągnąć radio do siebie.
A Concert na CD mysle ze bez problemu powinien tam chodzić...
marcin12345 radio concert CD ktore chcesz wstawic do auta napewno nie bedzie dzialalo, poniewaz audi sprzed liftingu nie maja szyny CAN-BUS. To radio wymaga tej szyny aby dzialac. Mozna je oczywscie podlaczyc ale potrzebny jest konwerter ktory na allegro kosztuje 300 zl + za radio zabulisz z 500 wiec wyjdzie to okolo 800 zl, mysle wiec ze to nieoplacalne. Polecam zmieniarke. NAglosnienie BOSE rozpoznasz po plakietkach na oslonach glosnikow, i tym ze ma wzmacniacz z subem w bagazniku
Nie myl z samym subem :!:
Tu masz link do konwertera na CAN-BUS
http://www.allegro.pl/item355321440_aud ... erter.html

Tu masz link do konwertera na CAN-BUS
http://www.allegro.pl/item355321440_aud ... erter.html
-
- Forum Audi A6 / A7
tak to jest audi c5 pomylilem sie dzieki.w bagazniku po prawej stronie jest w schowku zabudowany subwoofer a wzmacniacza nie widze chyba ze jest tez zabudowany.do tej zabudowy wchodzi wiazka kabli z kostka i jest jakas czerwona zawleczka.czyli jak radzisz zmieniarke to jak ja wtedy musialbym podlaczyc?
-
- Forum Audi A6 / A7
marcin12345 zmieniarka fabrycznie idzie w lewa wneke w bagazniku. Puszczasz kabel pod tapicerka (obok drzwi) i normalnie podlaczasz do radia zmieniarke i kolo swojej lewej nogi jak zajrzysz pod deske jest sruba zeby przyczepic kabel od masy zmieniarki i to wszystko. Ja u siebie tak podlaczylem. Jak chcesz to jutro zrobie Ci fotki jak u mnie idzie ten kabel i przesle Ci na maila (podaj na pw) 

-
- Forum Audi A6 / A7
macieja910 pisze:Jak chcesz to jutro zrobie Ci fotki jak u mnie idzie ten kabel i przesle Ci na maila (podaj na pw)
macieja910,
wrzuć fotki na public, sądzę, iż to się przyda większej ilości osób ...
Audi A6 Avant - sportowe kombi
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D