Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Wymiana głośników seryjnych Bose na inne

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paweł25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wymiana głośników seryjnych Bose na inne

Post autor: Paweł25 » 26 lip 2017, 19:05

Witam posiadam w swoim audi oryginalne radio oraz oryginalne nagłośnienie bose z tubą w prawym tylnym boczku.
Mam do was wielką prośbę czy mozna podmienić glosniki te ktore są drzwiach na inne ?oryginalnie glosniki bose mają chyba jakies dodatkowe zasilanie tak czy nie? Bardzo proszę o wyczerpujaca odpowiedź. Co i jak oraz co polecacie. Nie powiem ze oryginalne glosniki grają zle ale wiecie jak to jest...zawsze czegoś brak. Prosze jeszcze raz o rade. Zamierzam zakupic tez radio z chin 2din z nawigacją itp. Adapter do radia zakupiłem tak abym mógł uruchomić bose
Przewaga dzięki technice

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: repek92 » 30 lip 2017, 18:55

Radio zapewne masz nie oryginale że kupiłes adapter? Wstaw oryginalne radio i wtedy będziesz widział jak gra BOSE. I nie zdziw się że jak wstawisz jakieś tam radio z Chin że nie będzie ci to grało. Ja w swojej mam RNSE i nie BOSE i nie ma do czego się doczepić gra bardzo dobrze wysokie jak i niskie tony
Lektorzy, nagrania: multifonika.net

Awatar użytkownika
Paweł25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Paweł25 » 31 lip 2017, 20:42

Dzisiaj zauważyłem że przy wzmacniaczu bose który mam u siebie są piny 14 i 15 one są nie używane a w opisie pisze że to są piny do głośnika niskotonowego. Pytanie moje brzmi skoro są wyprowadzone piny w wzmacniaczu to można podłączyć dodatkowy głośnik niskotonowy tak aby polepszyć bas. Proszę o odpowiedź oraz co i jak dokładnie

[ Dodano: 2017-07-31, 20:42 ]
repek92 pisze:Radio zapewne masz nie oryginale że kupiłes adapter? Wstaw oryginalne radio i wtedy będziesz widział jak gra BOSE. I nie zdziw się że jak wstawisz jakieś tam radio z Chin że nie będzie ci to grało. Ja w swojej mam RNSE i nie BOSE i nie ma do czego się doczepić gra bardzo dobrze wysokie jak i niskie tony
Puki co to radio mam oryginalne Symphony gra ładnie nie powiem...oryginał to oryginał. Znajomy pożyczył mi do testu radio KENWOOD DNX5260BT, gra pięknie jeśli chodzi o głoność grania nie ma różnicy ale bas ma mocniejszy już przy cichszym graniu i więcej można podkręcić wysokie tony (super).
Pokusiłem się dzisiaj na wymianę głośników w przednich drzwiach. Dla testu kupiłem głośniki:
http://allegro.pl/alpine-glosniki-audi- ... 81923.html
Efekt...grają ładnie odczuwalny jest mniejszy bas ale za to przy maksymalnej mocy radia nie charczą nic to na plus bo oryginalne mają ładny bas ale przy pełnej mocy nie dają rady, pewnie nie długo będzie zakup do tylnych drzwi.
Przewaga dzięki technice

racesupport
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: racesupport » 01 sie 2017, 15:26

repek92 pisze:Radio zapewne masz nie oryginale że kupiłes adapter? Wstaw oryginalne radio i wtedy będziesz widział jak gra BOSE. I nie zdziw się że jak wstawisz jakieś tam radio z Chin że nie będzie ci to grało. Ja w swojej mam RNSE i nie BOSE i nie ma do czego się doczepić gra bardzo dobrze wysokie jak i niskie tony
u mnie wręcz przeciwnie, w Audi S4 B6 miałem BOSE na RNS-D, zmieniłem na stację multimedialną Avic F-20BT to dopiero BOSE zaczęło grać, można było pięknie wysterować HPF i LPF, seryjne radia z tych czasów średnio grają natomiast niepodważalnym faktem jest, że najlepiej wyglądają aczkolwiek na Pioneera nie mogłem narzekać :)

Rafal_Dandi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafal_Dandi » 27 sie 2017, 16:30

przerabial ktos temat wstawienia glosnikow niskotonowych z suba np. a4 b8 w kazde drzwi do naszych a6?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl