[A6 C5] tuner tv
- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: Van
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item472851570_tun ... _inne.html ten napewno mi sie niezmiesci pod zmieniarka moze ten by sie i zmiescił http://www.allegro.pl/item479025835_tun ... 2001r.html ale ten pisze ze do a8 dobry by był do mojej navi
Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum
Klub A6
A6 Forum
witam, czy ktos wie jak podlaczyc tuner TV z wejscem AV do navi rns-d, zakupilem taki tuner oraz kabel z wtykami AV oraz antene ale po podlaczeniu do navi czasami moge go wlaczyc a czasami nie - kiedy sie nie da to musz odlaczyc napiecie od tunera na 2 min i dopiero potem navi go widzi, a kiedy juz go wlacze to widac na ekranie tylko sniezenie przez jakis czas a pozem ciemny ekran i na nic nie reaguje.
Cy ktos wie co jest nie tak? prosze o pomoc.
Cy ktos wie co jest nie tak? prosze o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
podgrzeje tego kotleta
Witam chce kupić ten tuner na ebay'u bo nie mam ALE intryguje mnie ta biała wtyczka .
Wyjaśniam patrzyłem pod ładowarkę CD i mam tam złączone dwa kable czarne okrągłe
(domyślam się ze to będzie IN i OUT ale intryguje mnie ta biała kostka
! bo nie widzę tam żadnego takiego kabelka czy ktoś może pomóc i wyjaśnić przed zakupem co tam powinno buc podpięte
czy tam idzie zasilanie
i drugie pytanie, czy trzeba kombinowac VAGiem zeby RND-D widzial tuner czy wystarczy podlaczyc
i bedzie hulac ? ![Obrazek]()
Witam chce kupić ten tuner na ebay'u bo nie mam ALE intryguje mnie ta biała wtyczka .
Wyjaśniam patrzyłem pod ładowarkę CD i mam tam złączone dwa kable czarne okrągłe
(domyślam się ze to będzie IN i OUT ale intryguje mnie ta biała kostka

i drugie pytanie, czy trzeba kombinowac VAGiem zeby RND-D widzial tuner czy wystarczy podlaczyc

wielkie dzięki , idę licytować
[ Dodano: 2010-03-27, 12:29 ]
no i wylicytowałem mam ten tunerek (zdjęcie 1)
ALE (i tu zaczyna być ciekawie) ,
pod zmieniarka mam takie kabelki ,(zdjęcie 2&3 )
i teraz pytanie czy da się "podpiąć pod te kable od zmieniarki np wyciągnąć z nich zasilanie
?? czy trzeba dokupić kabel i ciągnąć go do RNS-D
jeżeli trzeba dokupić to jaki (może ktoś podać jakieś referencje)
![Obrazek]()
z góry dziękuje
PS . na antenach mi nie zależy , ale jak by tez ktoś mógł pomoc to tez dziękuje
[ Dodano: 2010-04-15, 18:18 ]
jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B
Wiec podłączyłem ten tuner TV tylko przez zakupiony kabel na naviservice a nie pod te wtyczkę ze zdjęć wyżej i antenę tez zakupiłem a co mi tam
wszytko hula aż milo (zrobię fotki jak będę definitywnie przeciągał kabel do bagażnika)
znalazło jakieś tam programy FR i co najważniejsze i o co mi chodziło po naciśnięciu na guzik MODE włącza mi się kamerka cofania a co mi tam tez kupiłem (albo jakieś inne źródło obrazu czy dźwięku) wiec cel osiągnięty
ALE i tu nie wiem co jest grane po wejściu w pod-menu RNS-D "-AS strzałka w dol" TUNER TV nadal jest na PAS CODE
? pytam z ciekawości czy ktoś wie coś na ten temat 
[ Dodano: 2010-03-27, 12:29 ]
no i wylicytowałem mam ten tunerek (zdjęcie 1)
ALE (i tu zaczyna być ciekawie) ,
pod zmieniarka mam takie kabelki ,(zdjęcie 2&3 )
i teraz pytanie czy da się "podpiąć pod te kable od zmieniarki np wyciągnąć z nich zasilanie

jeżeli trzeba dokupić to jaki (może ktoś podać jakieś referencje)
z góry dziękuje
PS . na antenach mi nie zależy , ale jak by tez ktoś mógł pomoc to tez dziękuje
[ Dodano: 2010-04-15, 18:18 ]
jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B
Wiec podłączyłem ten tuner TV tylko przez zakupiony kabel na naviservice a nie pod te wtyczkę ze zdjęć wyżej i antenę tez zakupiłem a co mi tam
wszytko hula aż milo (zrobię fotki jak będę definitywnie przeciągał kabel do bagażnika)
znalazło jakieś tam programy FR i co najważniejsze i o co mi chodziło po naciśnięciu na guzik MODE włącza mi się kamerka cofania a co mi tam tez kupiłem (albo jakieś inne źródło obrazu czy dźwięku) wiec cel osiągnięty
ALE i tu nie wiem co jest grane po wejściu w pod-menu RNS-D "-AS strzałka w dol" TUNER TV nadal jest na PAS CODE