Witam.
Mam problem z Navi Plus. Po włączeniu radia pojawia się błąd o braku komunikacji z tunerem TMC "rds-tmc tuner: conection to rds-tmc tuner is faulty or could not be estabilished".
Oraz na FIS-ie nie wyświetla mi rds-u. Od czego zacząć, aby błąd nie pojawiał się po każdym włączeniu i aby mieć rds w "liczniku".
Podobne tematy były poruszane już tu na forum, ale naczytałem się już tyle że już nie wiem co robić i obawiam się że coś namieszam.
Dodam, że VAGa mam jak by co.
[A6 C5 2.5 TDI Q] Tuner brak rds-u na fis-ie...
Coś więcej mógłbyś o tym napisać?censored pisze:natomiast wyświetlanie info na FISie , to już nie jest takie proste
[ Dodano: 2010-09-09, 17:37 ]
Jak sprawdzić czy mam tuner TMC?
Gdzieś czytałem, że aby na fis-ie mieć komunikaty z radia rds wystarczy połączyć jakieś piny z licznika z radiem. Czyli można jak gdyby ominąć ten tuner. Dobrze zrozumiałem?
Jak zakodować licznik? Mam w mojej A6 navi plus, tuner tv, zmieniarka cd, bose i telefon w podłokietniku (wymontowany).
Pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem?

No jak coś nie działa to najlepiej to wyrzucić bo i po co naprawiać.censored pisze:No to nie widzę problemu jeśli masz VAGa , deaktywacja TMC i po problemie z komunikatem , natomiast wyświetlanie info na FISie , to już nie jest takie proste

AUDI ponad wszystko