Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6][C5] Telefony Nokia

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kiszony
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[A6][C5] Telefony Nokia

Post autor: kiszony » 27 kwie 2010, 20:47

Witam,
Na wstępie dodam że korzystałem z opcji szukaj na forum,ale nie dostałem jasnej odp.:)
Było już parę tematów poruszanych o telefonach w podłokietniku,niestety dalej mam problem.

Więc:
Mam w podłokietniku miejsce na telefon z adapterem na którym pisze że mogę używać telefonów:
NOKIA 6110 /NAVIGATOR ? http://allegro.pl/item1003742955_nokia_ ... sklep.html
NOKIA 6210 / NAVIGATOR? http://allegro.pl/item1000881576_nokia_ ... z_sim.html
NOKIA 7110 http://allegro.pl/item1013614884_nokia_ ... sztyn.html

Pierwsze moje pytanie:
Czy zwykłe telefony podejdą mi do tego adaptera? chodzi mi o to czy to może być normalny stary telefon NOKI czy to musi być dedykowany telefon AUDI?
np:
http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-PHONE-CRADLE ... 2306ae9075

Drugie pytanie:
Czy model NOKIA 6110 która występuję w opcji NAVIGATOR na pewno podejdzie mi i będzie współgrała z systemem? pytam ponieważ są to nowsze wersje niż rocznik mojego auta:)
http://allegro.pl/item1003742955_nokia_ ... sklep.html

Piszę i pytam ponieważ żaden z moich znajomych niema audi z podłokietnikiem do telefonu. Więc zanim kupię jakiś telefon to chcę mieć pewność:).

Proszę o pomoc,
Pzdr <rotfl>

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 28 kwie 2010, 14:53

zacznijmy kolego od poczatku.
modele opisane przez ciebie sa z lat 99-00 czyli zprzed 10 latek mniej wiecej.kiedys byly takie modele jak 6110,5110,6210.7110.najbardziej popularna byla 6210 biznesowa.sa to stere telefony z czarnobialym wyswietlaczem.nstepca ich byla kultowa 6310 i 6310i.te telefony powinienes juz znac bo sa naprawde kultowe.podluzne nokie uzywane przez wszelakich biznesmenow itp.i tylko takie telefony ci tam podejda.nic innego zadne nawigatory p.wiec albo sie cofasz i wydasz kilka stowek na porzadna 6310i z allegro.albo mozesz dokupic dopiero adapter.sa ori na allegro.najlepiej podjedz gdzies do salonu audi to dopasuja ci przynajmniej modelami takie uchwyty,kupowac u nich nie musisz ale poznasz oferte.i co do czego jest.widzialem chba do nowszych to bylo typu 6280.
jesli masz numer w erze jest tez opcja podwojnej karty.era ma mpozliwosc wystawienia 2 kart na jeden numer wiec kupujesz telefon pasujacy do urzadzenia w aucie wkladasz do niego karte a do swojego druga.i jak wsiadzasz na dluzsza trase wylaczasz swoj i ten w aucie sie loguje automatycznie.kwestie logowania musialbys sam rozpracowac bo roznie sie to zachowuje,czasami obie sie zaloguja naraz czasami po wlaczeniu telefonu w aucie ona sie loguje jako glowna..a po zgaszeniu auta wylacza sie telefon i wtedy loguje sie ta w twoim prywatnym fonie.troche zagmatwalem sorki

[ Dodano: 2010-04-28, 14:57 ]
to co pokazales na ebayu to jest wlasnie adapter do nowszej nokii.nowszej od 6210 ale wcale nie najnowszej heheh

Awatar użytkownika
kiszony
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: kiszony » 29 kwie 2010, 16:20

Co do 6310i, to raczej nie podejdzie bo pisałem że tylko;
NOKIA 6110
NOKIA 6210
NOKIA 7110
Tylko własnie niewiedziałem czy może podejdą mi te nowsze wersje czy musza być te stare:).
Pewnie będe się musiał rozejrzeć nad innymi adapterami aby mi pasowały do mojego podłokietnika bądź kupie sobie te "cegły" :).
Dzięki za info <piwo> <ok>

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 30 kwie 2010, 10:41

kiszony, a co do 6310 i to jestem pewien ze podejdzie bo to taki sam tel ajk 6210

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 02 maja 2010, 22:58

Witam.
Może to nie jest odpowiedź, ale związane z telefonem.
Dzisiaj kupiłem specjalnie Nokie 6210, bo chciałem mieć zestaw głośnomówiący. Problem polega na tym, że po podłączeniu telefon jest ładowany i na wyświetlaczu tel. jest napis "zestaw samochodowy". Po wykręceniu nr. nie słyszę nic, ani rozmowy, ani głosu. Gdzie może tkwić problem. Nadmienię, żę nawi i radio mam navigation plus. Te stare radio zostało wymontowane. Zrobił to wcześniejszy właściciel. Dzisiaj nawet wyciągnąłem całą tą konsolę, ale nie ma tam jakiś luźnych przewodów.
Proszę o jakieś wskazówki jak spożytkować ten zestaw. Dzięki.

[ Dodano: 2010-05-02, 22:59 ]
Witam.
Może to nie jest odpowiedź, ale związane z telefonem.
Dzisiaj kupiłem specjalnie Nokie 6210, bo chciałem mieć zestaw głośnomówiący. Problem polega na tym, że po podłączeniu telefon jest ładowany i na wyświetlaczu tel. jest napis "zestaw samochodowy". Po wykręceniu nr. nie słyszę nic, ani rozmowy, ani głosu. Gdzie może tkwić problem. Nadmienię, żę nawi i radio mam navigation plus. Te stare radio zostało wymontowane. Zrobił to wcześniejszy właściciel. Dzisiaj nawet wyciągnąłem całą tą konsolę, ale nie ma tam jakiś luźnych przewodów.
Proszę o jakieś wskazówki jak spożytkować ten zestaw. Dzięki.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 maja 2010, 10:29

harbuz, problemem moze byc glosnik poprostu moze byl puszczony glos z telefonu zestawu przez przejsciowke i glosniki samochodowe.a jesli mailes zmiane radia to moze i te prezejsciowki ktos wycial.sprawdz w centralce zestawu czy nie ma pustego miejsca na glosnik chyba bylby przypinany malym jackiem.jesli amsz takie miejsce to podjedz na szrot i kup zwykly glosnik od jakiegokolwiek zestawu nokii.pelno tego teraz na szrotach z angli itp

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 03 maja 2010, 11:39

tomkom1 pisze:harbuz, problemem moze byc glosnik poprostu moze byl puszczony glos z telefonu zestawu przez przejsciowke i glosniki samochodowe.a jesli mailes zmiane radia to moze i te prezejsciowki ktos wycial.sprawdz w centralce zestawu czy nie ma pustego miejsca na glosnik chyba bylby przypinany malym jackiem.jesli amsz takie miejsce to podjedz na szrot i kup zwykly glosnik od jakiegokolwiek zestawu nokii.pelno tego teraz na szrotach z angli itp
Witam.
Nie wiem co rozumieć przez centralkę? Rozebrałem tą nową nawi i jest tam luźny przewód w kolorze czerwonym. Nie ma gdzie go wpiąć. Może to i nie jest tel., ale po coś był.
W takim razie idę szukać centralki. Pzdr.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 maja 2010, 11:43

a probwales jak dzwoniles czy ktos cie slyszal?mam na mysli ze wybierasz numer i dzwonisz mimo ze nie slyszysz ale czy ktos cie z drugiej strony slyszy

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 03 maja 2010, 22:36

tomkom1 pisze:a probwales jak dzwoniles czy ktos cie slyszal?mam na mysli ze wybierasz numer i dzwonisz mimo ze nie slyszysz ale czy ktos cie z drugiej strony slyszy
Byłem i dzwoniłem wykręcę i gadam to się słyszę w drugim tel. Nie jest to jakość cyfrowa, ale może to wina, że tel. są za blisko.
Problem polega na tym, że nie ma nigdzie pokazane, że ktoś do mnie dzwoni. Chyba dam sobie z tym spokój. Pzdr.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 04 maja 2010, 06:57

harbuz, nie ma nigdzie na zegrach radiu itp info ze ktos dzwoni.reszta to kwestia ustawien w telefonie.musisz odpowiednio ustawic ten telefon w profilach telefonu w profilu zestaw samochodowy

krzysztof_goo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysztof_goo » 26 wrz 2010, 12:34

Pisałem już o tym w innym temacie, może tu ktoś mi podpowie.Otóż przy światełku w podsufitce jest mikrofon NOKIA i tu zaczęły się poszukiwania. znalazłem jakiś moduł NOKII z boku deski po stronie pasażera, t.j po prawej stronie schowka. Jest tam miejsce na kartę sim. po jej włożeniu na kilka sekund zanika radio, karta jest aktywna bo po zadzwonieniu n a ten numer mam sygnał, ale w samochodzie nic się nie dzieje, szperałem w radiu, w opcjach navi i nic. nie mam pojęcia o co chodzi,nie mam telefonu w podłokietniku ani miejsca na niego, może coś spaprałem bo auto z 2003 roku a ja wgrałem spolszczenie do navi z 2001 roku. Zapewne tutaj ktoś się z tym spotkał, proszę i info ;)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 26 wrz 2010, 12:43

krzysztof_goo, musisz miec miejsce na podpiecie sluchawki to na poczatek.

np taka...

Obrazek

krzysztof_goo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysztof_goo » 28 wrz 2010, 09:06

Ok. znalazłem odcięte dwa przewody, jeden sześć drugi chyba osiem kabelków.... co teraz i jakie koszty??? :idea:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl