Witam szanowne grono.
Mam następujący problem, otóż mam system bose ze zmieniarką, wzmacniaczem itd. Auto zakupiłem bez radia choć papiery mam na nie ori concert z nr fabrycznym i kodem. Kupiłem drugie takie samo ale ''nie bose'' w związku z czym nie wyświetla się komunikat, nie grają tylne głośniki (zmieniarka działa). Radio fm działa, a cd nie (wyświetla się cd01 tr01 a po dłuższej chwili err). Czy w związku z powyższym muszę przeprogramować vagiem radio na system bose? Czy po przeprogramowaniu wzmacniacz i tylne głośniki zaczną działać, a zmieniarka zacznie odtwarzać płyty? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
PS: w instalacji do radia mam cztery wtyczki tj. wszystkie prócz B (LF + RF) ale to chyba jest OK?
System Bose a wymiana radia na concert. Programować?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Udało się odpalić suba i tylne głośniki dzięki kodowaniu, niestety zmieniarka nie czyta płyt-pewnie laser. Jeśli czyszczenie nie pomoże to zdecyduję się na przeróbkę concerta (dorobienie wejścia SD/usb plus adapter na ominięcie procesora - problem znany wszystkim - póki co podgrzanie procka pomogło). W międzyczasie włożę jakieś radio niefabryczne plus adapter (np. jvc - mam dobre doświadczenia z tą marką)...będę miał porównanie