Witam wszystkich. Mogłby mi ktos powiedziec jak wyjąć subwoofer z bagaznika bo prawdopodobnie rozkleiła mi sie skrzynia ma denerwujacy dudniacy bas Wyciagłem uszczelke, plastik dolny, boczny, ale za nic nie wiem jak zabrac sie za ostatni górny już leden dolny zaczep urwałem
Ponizej dodaje zdjecie
Kolego musisz ten plastik pociągnąc do siebie bo jest on na metalowych spinkach na zatrzask potem masz takie plastikowe kołki w tapicerce które musisz rozłączyc jeden wchodzi w drugi jak zdejmiesz tapicerke to widać śrubu subwoofera
Nie wiem czy w ogóle da sie taki dokupić , kiedyś też z tym kombinowałem a w ostateczności skończyło sie to osobnym subwooferem ten oryginalny jest tak mały że raczej basu lepszego z tej tuby już nie bedzie bo jest ona dobrana po ten głośnik , najlepiej byłoby zrobić subwoofer od nowa z żywicy i dobrać głosnik min 25cm zamiast fabrycznego
Myślałem o tym żeby zrobić niewielka skrzynie zamkniętą i głośnik 20cm żeby się mieściła tam gdzie oryginalna, ale można tez spróbować dokupić głośnik na allegro 16,5cm i głębokości montażowej max 60mm i zamiast 2x2ohm bo takiego nie dostaniemy i podłączyć pod 4ohm. Co wy na to?
Właśnie jestem po takiej operacji z powodu pierdzącego głośnika i zamiast oryginału poszedł basik z zestawu morel tempo 6 który udało mi sie wyrwać za 200 zl, wpasował sie idealnie i ładnie gra ale fabryczny sub (nawet ten z oryginalnym głośnikiem) szału nie robi.