Witam. Mam pewne pytanko, a że użyłem google w poszukiwaniach i mało to dało to próbuję tutaj.
Moje pytanie odnosi się do nagłośnienia oryginalnego w A6 c5 i A6 c4.
I nagłośnienia BOSE w wyżej wymienionych modelach.
Nie wiem tak naprawdę jakie mam nagłośnienie w mojej A6 c5, ale jak dla mnie gra rewelacyjnie, radio (na szczęście) oryginał Concert 2, sprzężony z emulatorem zmieniarki Xcarlink + antena bluetooth. Wszystko ładnie schowane no i funkcjonalne. Ja oczekuję czystości jak i jakości dźwięku. Nie jestem osobą która jeździ z dudniącym basem i głośną muzą. Nie lubię tego.
Mam też A6/ S6 c4. Tam jakość dźwięku jest... słaba. Głośniki na półce w bagażniku są Nokii, pewnie dlatego jest tak, ale nie mam 100% pewności, bo jakiś pseudo- geniusz wywalił oryginalne radio i wsadził jakiś szajs Pionieera. Szajs ponieważ nawet żadnej stacji radiowej nie mógł wyłapać. Zdemontowałem je i zamontowałem radio które kiedyś ojciec miał w Passacie B5 - peijinga. Jakościowo znacznie się polepszyło, ale nadal czuć że to nie nagłośnienie z C5.
Pytanie moje jest takie. Czy nagłośnienie w A6 c5 Bose i A6 c4 Bose jest identyczne? Nie będę pytał które jest lepsze, bo mamy odmienne gusta.
Pytanie nr. 2. Czy seryjne nagłośnienie w A6 c4 to tylko i wyłącznie Nokia, czy było coś jeszcze innej firmy?
Pytanie nr. 3. Jak to jest w A6 c5. Jakie jest standardowe nagłośnienie, i jaka jest reszta?
[ Dodano: 2019-07-18, 21:55 ]
Nikt nie interesuje się tym?
To może inaczej.
Ma ktoś z was na sprzedaż/ wymianę zestaw głośników marki BOSE do A6 c4 sedan?
Sprzęt audio/ sprzęt grający BOSE A6 c5 i c4 porównanie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Sprzęt audio/ sprzęt grający BOSE A6 c5 i c4 porównanie