Niewiem czy dobrze zrozumiałem twoją wskazówkę. Chodzi oto, żebym w okolicach anteny dachowej rozłączył przewód fm i podłączył kawałek przewodu.
W ostatnim poście wspomiałeś też o czterech wzmacniaczach, czy wiesz gdzie one dokładnie się znajdują. Jeśli są cztery wzmacniacze to musi się najdować też jakiś box, który zbiera sygnał ze wszystkich anten w jeden przewód.
Dodatkwo zapytam. Czy w swojej audziuni masz podłączone to "navi plus" dwie anteny fm. Jedną do starndardowego gniazda anteny (gruby koncentryk) a drugą do gniazda znajdującego się obok (złącze chyba fakra). U mnie jest tylko wpięty gruby koncentryk.
Wysłany: Wczoraj 22:34
--------------------------------------------------------------------------------
Zamieszcze również wskazówki od kolegi holekpiotr, które otrzymałem od niego do dalszego wykorzystania.
Ad. 1. Dobrze zrozumiałeś. Znajduje się on tak jak napisałem przy tylnim lewym narożniku podsufitki. No niestety jest trochę rozbierania. Oczywiście kawałek przewodu włóż w kabel idący od radia. Nie pamiętam który to jest bo są aż 3 ale na pewno któryś z metalowych
(nie ten z czarnym dużym plastiliem). Jeżeli będziesz miał problem to napisz najwyżej mi jeszcze raz to zrobię tobie fotkę jak to u mnie wygląda, bo mam to do dzisiaj tak zrobione, bo nie mogę dostać anteny z „normalnych” pieniądzach.
Ad.2 Tak, Jest przyklejony do dachu. Dokladnie to znajduje się pod podsufitką z tyłu po prawej stronie. Jest przyczepiony na dużym rzepie.
Ad3. Też posiadam tylko jedno wejście antenowe do FM to grube standardowe.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2011, 17:02 przez
thepawlo, łącznie zmieniany 2 razy.