Pomimo wielu godzin czytania forum nawet i tych w obcych językach kilku informacji nie znalazłem o RNS-E ie , ale po kolei.
Mam dołożoną nawigację RNS-E + Tel. BLUETOOTH + FIS + Tuner TV (z literką D wtyk 54 pin) + kamerę cofania + BOSSE. Tuner na oryginalnej wiązce do navi i do anten - czyli wiazka idzie do czegoś w stylu zwrotnicy antenowej ( cztery wtyczki podwójne wchodzą , dwie pojedyńcze są wole + wolna 3 pinowa wtyczka nie wiadomo do czego) i następnie do czterech wzmacniaczy antenowych a z nich wychodzi 8 anten własnej roboty.
Wszystko tak jest podłączone ze z kazdym modułem można się połączyć przez złącze diagnostyczne i odczytać błędy- których nie ma.
Tyle opisu konfiguracji a teraz problemy:
1. Obraz na TVP1 jest idealny i stabilny na innych kanałach jest niewiele gorszy ale przewija sie horyzontalnie czyli z prawej do lewej - czy to wina anten (wątpie) , czy trzeba by dostroić tuner tv a może zakodować.
2. Wszyscy piszą o możliwości podpiecia do oryginalnych anten w szybkach bocznych w avancie ale w limuzynie nigdzie sie nie dokopoałem do tego jak są rozwiązane fabrycznie anteny- mam tylko dwa paski w tylniej szybie ale to napewno antena radiowa.
3. Najciekawsza sprawa, mam podłączona kamere cofania do tunera TV poprzez adapter RCA18 ( wkład do wtyczki z dodatkowymi pinami av1 i av2 obydawa z audio L i P) i wszystko ładnie pokazuje ale po ręcznym przełączeniu sie na RNS-E na AV1 , czy jest taka możliwość (kodowanie, jakis dodatkowy kabelek) by się automatycznie pojawiał obraz z kamery po wbiciu wstecznego
To na tyle moich małych problemów - może ktoś pomoże