RNS-D i bluetooth
RNS-D i bluetooth
W mojej A6 C5 mam radio jak w tytule i chciałbym móc puszczać muzykę ze smartfona przez BT, nie interesuje mnie obsługa telefonu itp. Jedynym rozwiązaniem jakie znalazłem jest emulator zmieniarki plus adapter bluetooth ale to jest koszt rzędu 2 x 230zł co nie do końca mnie satysfakcjonuje. Czy jest jakieś inne rozwiązanie aby pominąć emulator i zastosować sam odbiornik BT? Widziałem takie adaptery ale nie są one przeznaczone do RNS-D
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
https://archiwum.allegro.pl/oferta/adap ... 30299.html mogłbys np takie cos zastosować, i do tego adapter bluetooth z wyjsciem aux sam taki używam za około 100 zł
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
No bo emulator zmieniarki to ok 230zł plus adapter BT do tego emulatora to następne ponad 200zł
[ Dodano: 2019-01-26, 11:41 ]
Nie widząc innego prostego rozwiązania skończyło się na transmiterze Xiaomi roidmi 3S. Byłem sceptycznie nastawiony bo kiedyś u żony w aucie miałem taki transmiter jakiejś marketowej marki i dźwięk był marny. Tu jest naprawdę przyzwoicie, separacja kanałów została zachowana, coś tam pewnie z tonów poucinało ale przy oryginalnym nagłośnieniu specjalnie tego nie słychać.
[ Dodano: 2019-01-26, 11:41 ]
Nie widząc innego prostego rozwiązania skończyło się na transmiterze Xiaomi roidmi 3S. Byłem sceptycznie nastawiony bo kiedyś u żony w aucie miałem taki transmiter jakiejś marketowej marki i dźwięk był marny. Tu jest naprawdę przyzwoicie, separacja kanałów została zachowana, coś tam pewnie z tonów poucinało ale przy oryginalnym nagłośnieniu specjalnie tego nie słychać.