Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] radio symphony I czy naprawde posiada CAN ???

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piter_084
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] radio symphony I czy naprawde posiada CAN ???

Post autor: piter_084 » 22 gru 2012, 19:03

Witam,

mam takie małe pytanie, czy radio symphony I naprawde posiada CAN-L i CAN-H tak jak jest to opisane na naklejce??
zmieniłem zegary na poliftowe i chciałem podłaczyc radio w celu wyświetlania komunikatów RDS, połaczyłem CANy jak należy, zakodowałem radio do dodatkowego wyświetlacza, zrobiłem adaptacje zegarów na kanale 62 na 1 (czyli komunikacja CAN włączona) i nic dalej ciemno. Nastepnapróba to połaczyłem to wszystko w analogu czyli CLOCK, ENA i DATA (zegary poliftowe rzekomo w szarej kostce też mają analoga) wyłączyłem CAN w zegarach na kanale 62 na 0 i dalej lipa.

Wychodzi na to że radio nie ma CANa, a zegary nie mają analogowego wejścia, czy ktos sie orientuje jak to jest??

Ps.
podłaczałem radio kolegi concert II z CD i wyświetlacz sie uruchomił, więc wszystko jest dobrze podłaczne i zakodowane.

Jak by ktoś sie orientował to proszę o jakąś podpowiedź

Pozdrawaim i życzę wesołych świąt.

Awatar użytkownika
piter_084
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: radio symphony I czy naprawde posiada CAN ???

Post autor: piter_084 » 22 gru 2012, 21:46

gembas pisze:
piter_084 pisze:Witam,

mam takie małe pytanie, czy radio symphony I naprawde posiada CAN-L i CAN-H tak jak jest to opisane na naklejce??
zmieniłem zegary na poliftowe i chciałem podłaczyc radio w celu wyświetlania komunikatów RDS, połaczyłem CANy jak należy, zakodowałem radio do dodatkowego wyświetlacza, zrobiłem adaptacje zegarów na kanale 62 na 1 (czyli komunikacja CAN włączona) i nic dalej ciemno. Nastepnapróba to połaczyłem to wszystko w analogu czyli CLOCK, ENA i DATA (zegary poliftowe rzekomo w szarej kostce też mają analoga) wyłączyłem CAN w zegarach na kanale 62 na 0 i dalej lipa.

Wychodzi na to że radio nie ma CANa, a zegary nie mają analogowego wejścia, czy ktos sie orientuje jak to jest??

Ps.
podłaczałem radio kolegi concert II z CD i wyświetlacz sie uruchomił, więc wszystko jest dobrze podłaczne i zakodowane.

Jak by ktoś sie orientował to proszę o jakąś podpowiedź

Pozdrawaim i życzę wesołych świąt.
Jak masz symphony 1 to wiadomo ze nie posiada bo to bylo montowane w autach przedliftowych
natomiast jesli masz symphony 2 to powinno byc ok bo w poliftach takie wkladali
pozdrawiam
przyjacielu wiam jakie radia były montowane w wersji przed i poliftowej, tylko że na naklejce radia symphony I też jest w środkowej kostce oprócz ENA, DATA , CLOCK jest CANL i CANH, tylko czy ten CAN jest tam naprawde??
o to mi głównie chodzi
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, 21:10 przez piter_084, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja