Radio RNS-E
Radio RNS-E
Witam,
Mam problem z w/w radiem i proszę o pomoc.
Sprawa jest tego typu, wlała mi się woda pod nogi pasażera i od tamtej pory nie mam zasilania radia wszystko inne działa...
Po doprowadzeniu (+) plusa do radia nawigacja nie wygrywa satelity i wskazuje miejsce 10 000 km od auta, i stacje radiowe uciekaja
Proszę o jakieś fotki gdzie mam czegoś szukać
Mam problem z w/w radiem i proszę o pomoc.
Sprawa jest tego typu, wlała mi się woda pod nogi pasażera i od tamtej pory nie mam zasilania radia wszystko inne działa...
Po doprowadzeniu (+) plusa do radia nawigacja nie wygrywa satelity i wskazuje miejsce 10 000 km od auta, i stacje radiowe uciekaja
Proszę o jakieś fotki gdzie mam czegoś szukać
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
musisz podać więcej szczegółów - RNS-E fabryczny? ( chyba nie
) co było wcześnie RNS-D czy symphony a może ktoś rzeźbił z 1-din , masz Bose czy zwykłe nagłośnienie?
Bo jeśli masz rocznik modelowy 2004 to możesz mieć RNS-E fabrycznie.
Całe zasilanie navi jest na bezpieczniku S237 - potem czerwono-żółty kabel , on zasila w stały plus radio i wzmacniacz w bagażniku. Ten przewód ze stałym plusem idzie przez białe 17 pinowe połączenie ( białe gniazdo o numerach 8e0972575 i wtyczka 8E0972483 poszukaj w google jak to wygląda ) - potem rozdziela się na poszczególne zasilania
Powinna być ta biała wtyczka na słupku albo gdzieś w desce za radiem - nie jestem w stanie znaleźć więcej szczegółów

Bo jeśli masz rocznik modelowy 2004 to możesz mieć RNS-E fabrycznie.
Całe zasilanie navi jest na bezpieczniku S237 - potem czerwono-żółty kabel , on zasila w stały plus radio i wzmacniacz w bagażniku. Ten przewód ze stałym plusem idzie przez białe 17 pinowe połączenie ( białe gniazdo o numerach 8e0972575 i wtyczka 8E0972483 poszukaj w google jak to wygląda ) - potem rozdziela się na poszczególne zasilania
Powinna być ta biała wtyczka na słupku albo gdzieś w desce za radiem - nie jestem w stanie znaleźć więcej szczegółów

W poprzednim roku kupłem to auto z tym radiem tj. RNS-E mam nagłośnie Bose
rok auta 2003
Sprawdziłem bezpiecznik od radia w skrzynce bezpieczników poszedłem za kablem i wyszedłem zaaradiem lecz tam juz pradu nie ma... Zrobiłem tzw. bypass i teraz radio działa.... lecz graja tylko i wyłacznie głosniki z przodu, przewod od radia idze gdzie pod progiem od pasażera ale nie wiem gdzie dalej..?
Do sub jest podłaczona kosta i z niej wychodzi tylko 1 przewod plusowy to dobrze..?
Oczywiscie jest tam tez czerwony-zółty kabel - brak zasilania..
po właczeniu w/w radia nie mam zasiegu w nawigaci i uciekaja mi fale radiowe....
rok auta 2003
Sprawdziłem bezpiecznik od radia w skrzynce bezpieczników poszedłem za kablem i wyszedłem zaaradiem lecz tam juz pradu nie ma... Zrobiłem tzw. bypass i teraz radio działa.... lecz graja tylko i wyłacznie głosniki z przodu, przewod od radia idze gdzie pod progiem od pasażera ale nie wiem gdzie dalej..?
Do sub jest podłaczona kosta i z niej wychodzi tylko 1 przewod plusowy to dobrze..?
Oczywiscie jest tam tez czerwony-zółty kabel - brak zasilania..
po właczeniu w/w radia nie mam zasiegu w nawigaci i uciekaja mi fale radiowe....
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
ten czerwono-żółty to jest rozgałęziony po drodze między bezpiecznikiem i radiem - i stąmtąd zasila też wzmacniacz w bagażniku , i sterownik anten od radia/navi itd - to jest przyczyna braku navi , radia , no i że tylko przód gra.
We wzmaku Bose stały plus to pin 13 , na pinie 25 też jest napięcie ( sygnał z radia włączenia wzmacniacza )
Ewidentnie masz coś rozpięte lub przerwane
ok rocznik 2003 ale modelowo? masz w Vin 4B-3 czy 4B-4?
We wzmaku Bose stały plus to pin 13 , na pinie 25 też jest napięcie ( sygnał z radia włączenia wzmacniacza )
Ewidentnie masz coś rozpięte lub przerwane

ok rocznik 2003 ale modelowo? masz w Vin 4B-3 czy 4B-4?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
Pisałem już wcześniej , tylko tak moge pomóc:
Ten przewód ze stałym plusem idzie przez białe 17 pinowe połączenie ( białe gniazdo o numerach 8e0972575 i wtyczka 8E0972483 poszukaj w google jak to wygląda ) - potem rozdziela się na poszczególne zasilania