[A6 C5] radio concert BOSE (osobny wzmacniacz i tuba basowa)
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] radio concert BOSE (osobny wzmacniacz i tuba basowa)
żeby zamontować nowy wzmacniacz i tubę basową rozumię że trzeba posiadać radio które ma wyjście na chinch. Czyli oryginalne radio concert w tym momencie odpada ?
Czyli chcąc zamontować nowy wzmacniacz i tubę trzeba w tym momencie kupić:
-nowe radio z chinchami
-tubę
-wzmacniacz bo ten oryginalny jest za słaby
-okablowanie (grubsze)
Czy jest może jakieś inne wyjście żeby podłączyć nowy wzmacniacz i tubę bez kupna nowego radia ? i żeby to jeszcze dobrze grało ?
Czyli chcąc zamontować nowy wzmacniacz i tubę trzeba w tym momencie kupić:
-nowe radio z chinchami
-tubę
-wzmacniacz bo ten oryginalny jest za słaby
-okablowanie (grubsze)
Czy jest może jakieś inne wyjście żeby podłączyć nowy wzmacniacz i tubę bez kupna nowego radia ? i żeby to jeszcze dobrze grało ?
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, 21:32 przez Samturion, łącznie zmieniany 1 raz.
Samturion, rozwin opis tego co masz w aucie...posiadasz bose?skrzynke tez bose w nadkolu schowana?
jesli tak to demontaz lub odpiecie tego wzmacniacza i basu spowoduje nieodwracalne straty w dzwieku.musialbys ominac caly system bose i klasc instalacje od poczatku.czysto teoretycznie mozna odnalezc sygnal ktory idzie do wzmaka od basu i wyodrebnic go i podac na dodatkowy wzmak i zasilic dodatkowa tube lub skrzynke.ale czy to ma sens?dobre bose nie jest zle jak to mawiaja indianie

jesli tak to demontaz lub odpiecie tego wzmacniacza i basu spowoduje nieodwracalne straty w dzwieku.musialbys ominac caly system bose i klasc instalacje od poczatku.czysto teoretycznie mozna odnalezc sygnal ktory idzie do wzmaka od basu i wyodrebnic go i podac na dodatkowy wzmak i zasilic dodatkowa tube lub skrzynke.ale czy to ma sens?dobre bose nie jest zle jak to mawiaja indianie

-
- Forum Audi A6 / A7
tomkom1 tak posiadam skrzynkę BOSE schowaną w nadkolu.
Jednak dla mnie ten system BOSE jest za słaby z tego względu że lubię dobry bass.
Z tego co wiem to te kabelki które są poprowadzone do oryginalnego wzmacniacza są bardzo cienkie dlatego liczę się z tym że potrzebne jest poprowadzenie nowych grubszych kabli.
Z tego co się orientuje to zamontowane u mnie oryginalne radio CONCERT nie posiada wyjścia chin che więc nie podłącze osobnego wzmacniacza chyba że ktoś zna inną metodę podłączania osobnego wzmacniacza.
Jednak dla mnie ten system BOSE jest za słaby z tego względu że lubię dobry bass.
Z tego co wiem to te kabelki które są poprowadzone do oryginalnego wzmacniacza są bardzo cienkie dlatego liczę się z tym że potrzebne jest poprowadzenie nowych grubszych kabli.
Z tego co się orientuje to zamontowane u mnie oryginalne radio CONCERT nie posiada wyjścia chin che więc nie podłącze osobnego wzmacniacza chyba że ktoś zna inną metodę podłączania osobnego wzmacniacza.
Samturion, przeciez ci ja przedstawilem kolego.z tych kabli ktore ida do wzmaka wyselkecjonuj te ktoree daja sygnal czyli dzwiek neiwzmocniony.to co w innej wersji nazywasz chinczami.tam nei sa potrzebne grube kable bo tym idzie maly prad.i tymi kabelkami mozesz za pomoca dorobioncyh kabli juz z koncowkami chincz podpiac wzmakk.do wzmaka oczywiscie musisz pociagnac dobry gruby prad i mase.
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyli ciągnąć kable od akumlatora ?tomkom1 pisze:...do wzmaka oczywiscie musisz pociagnac dobry gruby prad i mase
Czy jest jakaś przejściówka czy trzeba samemu się bawić ?tomkom1 pisze:z tych kabli ktore ida do wzmaka wyselkecjonuj te ktoree daja sygnal czyli dzwiek neiwzmocniony.to co w innej wersji nazywasz chinczami.tam nei sa potrzebne grube kable bo tym idzie maly prad.i tymi kabelkami mozesz za pomoca dorobioncyh kabli juz z koncowkami chincz podpiac wzmakk
Samturion, zadne audikowskie radio ori nie ma wyjscia na chincze.tak jak ci pisalem musisz wydostac sygnal z kostki ktora idzie do wzmacniacza bose...lub odlaczyc calkowicie bose.ciagnac do kazdych dzwi dodatkowa wiazke i stworzyc calkowicie nowa instalacje.jesli chcesz kozystac z bose i miec ori radio a jednoczesnie miec dodatkowy wzmak i tube to musisz sie wpinac w bose