Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] radio concert BOSE (osobny wzmacniacz i tuba basowa)

Car Audio
ODPOWIEDZ
Samturion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] radio concert BOSE (osobny wzmacniacz i tuba basowa)

Post autor: Samturion » 16 sie 2010, 20:36

żeby zamontować nowy wzmacniacz i tubę basową rozumię że trzeba posiadać radio które ma wyjście na chinch. Czyli oryginalne radio concert w tym momencie odpada ?

Czyli chcąc zamontować nowy wzmacniacz i tubę trzeba w tym momencie kupić:

-nowe radio z chinchami
-tubę
-wzmacniacz bo ten oryginalny jest za słaby
-okablowanie (grubsze)

Czy jest może jakieś inne wyjście żeby podłączyć nowy wzmacniacz i tubę bez kupna nowego radia ? i żeby to jeszcze dobrze grało ?
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, 21:32 przez Samturion, łącznie zmieniany 1 raz.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 sie 2010, 22:26

Samturion, rozwin opis tego co masz w aucie...posiadasz bose?skrzynke tez bose w nadkolu schowana?
jesli tak to demontaz lub odpiecie tego wzmacniacza i basu spowoduje nieodwracalne straty w dzwieku.musialbys ominac caly system bose i klasc instalacje od poczatku.czysto teoretycznie mozna odnalezc sygnal ktory idzie do wzmaka od basu i wyodrebnic go i podac na dodatkowy wzmak i zasilic dodatkowa tube lub skrzynke.ale czy to ma sens?dobre bose nie jest zle jak to mawiaja indianie <ok> <ok> <ok> <ok>

Samturion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Samturion » 16 sie 2010, 22:40

tomkom1 tak posiadam skrzynkę BOSE schowaną w nadkolu.
Jednak dla mnie ten system BOSE jest za słaby z tego względu że lubię dobry bass.
Z tego co wiem to te kabelki które są poprowadzone do oryginalnego wzmacniacza są bardzo cienkie dlatego liczę się z tym że potrzebne jest poprowadzenie nowych grubszych kabli.
Z tego co się orientuje to zamontowane u mnie oryginalne radio CONCERT nie posiada wyjścia chin che więc nie podłącze osobnego wzmacniacza chyba że ktoś zna inną metodę podłączania osobnego wzmacniacza.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 sie 2010, 22:45

Samturion, przeciez ci ja przedstawilem kolego.z tych kabli ktore ida do wzmaka wyselkecjonuj te ktoree daja sygnal czyli dzwiek neiwzmocniony.to co w innej wersji nazywasz chinczami.tam nei sa potrzebne grube kable bo tym idzie maly prad.i tymi kabelkami mozesz za pomoca dorobioncyh kabli juz z koncowkami chincz podpiac wzmakk.do wzmaka oczywiscie musisz pociagnac dobry gruby prad i mase.

Samturion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Samturion » 16 sie 2010, 23:06

tomkom1 pisze:...do wzmaka oczywiscie musisz pociagnac dobry gruby prad i mase
Czyli ciągnąć kable od akumlatora ?
tomkom1 pisze:z tych kabli ktore ida do wzmaka wyselkecjonuj te ktoree daja sygnal czyli dzwiek neiwzmocniony.to co w innej wersji nazywasz chinczami.tam nei sa potrzebne grube kable bo tym idzie maly prad.i tymi kabelkami mozesz za pomoca dorobioncyh kabli juz z koncowkami chincz podpiac wzmakk
Czy jest jakaś przejściówka czy trzeba samemu się bawić ?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 17 sie 2010, 10:22

Samturion, na pierwsze tak.przynajmniej prad bo mase mozesz skrecic w bagazniku.
na drugie trzeba samemu sie bawic

Samturion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Samturion » 17 sie 2010, 20:43

tomkom1 dziękuje za odpowiedzi ale stwierdziłem że kupie nowe radio, tubę, wzmacniacz i grubsze kable bo szkoda mi rozwalać oryginalny zestaw grający.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 17 sie 2010, 21:46

Samturion, czesc zeczy mam jesli jestes zainteresowany.min.clariona z dotykiem,skrzynke tez mam ladna i zacna

Samturion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Samturion » 17 sie 2010, 22:07

tomkom1 możesz opisać co masz ?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 17 sie 2010, 22:24

Samturion, 2 pierwsze ogloszenia aktualnie w dziale sprzedam

Samturion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Samturion » 25 sie 2010, 00:48

Czy każde oryginalne audiowskie radio nie posiada wyjścia na chinch ?

Bo to jednak eliminuje podłączanie osobnego wzmacniacza do takiego radia nie psując instalacji obecnego systemu BOSE w moim aucie.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 25 sie 2010, 09:26

Samturion, zadne audikowskie radio ori nie ma wyjscia na chincze.tak jak ci pisalem musisz wydostac sygnal z kostki ktora idzie do wzmacniacza bose...lub odlaczyc calkowicie bose.ciagnac do kazdych dzwi dodatkowa wiazke i stworzyc calkowicie nowa instalacje.jesli chcesz kozystac z bose i miec ori radio a jednoczesnie miec dodatkowy wzmak i tube to musisz sie wpinac w bose

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja