Witam koleżanki i kolegow moje pytanie nastepujące -- mam a6 avant 2001 po pollifcie i w środku audi chorus radia nie chce zmieniać ale czy jest opcja by wmontować orig subwoofer z wzmacniaczem? I jaki model by to musiał być i czy bardzo to skomplikowane? Wolałbym nic nie ciąć lub chlastac.
Czy jest taka opcja ?
Dzięki z góry
Pytanie o orig wzmacniacz i subwoofer kombi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja mam ori subwoofer BOSE i ogólnie jest porażka. Głośnik w ori subwooferach to nawet nie jest głośnik.....to jest.......głośniczek......który cyka jak kijem o blache. Jak tylko masz możliwość i chęci, to od razu zamontuj normalny profesjonalny 30 cm głośnik w zabudowie i normalny wzmacniacz. Wtedy dopiero masz niskie tony poniżej 40 Hz, które są milutkie w dotyku
bo taki bas bardziej czuć niż słychac.
A tak to wydasz pieniądze, narobisz się......a efekt będzie i tak mizerny.

Piotrek_85 pisze:Ja mam ori subwoofer BOSE i ogólnie jest porażka. Głośnik w ori subwooferach to nawet nie jest głośnik.....to jest.......głośniczek......który cyka jak kijem o blache. Jak tylko masz możliwość i chęci, to od razu zamontuj normalny profesjonalny 30 cm głośnik w zabudowie i normalny wzmacniacz. Wtedy dopiero masz niskie tony poniżej 40 Hz, które są milutkie w dotykubo taki bas bardziej czuć niż słychac.
Ale żeby zainstalować suba trzeba zmieniać radio chyba ? A wolałbym nie , chodzi mi o to czy wogole jeśli moje audi ma chorusa i nie było w opcji suba ori to czy jest możliwość włożenia suba ori ze wzmacniaczem ori bez przeróbek większych bo wzmacniacz o sub ori moge mieć za grosze jakieś ?
ja nie miałem suba i dołożyłem BA! nie miałem nawet głośników z tyłu! tylko ori zaślepki i też dołożyłem. Jest z tym troszkę zabawy bo z tego co pamiętam to tylne głośniki napędzane są właśnie sygnałem z suba ale można. Chorus z tego co widzę nie ma przycisku MODE więc nie wiem czy ma sterowanie na zmieniarke ale na suba powinien mieć