Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z wyciągnięciem Symphony 1 za pomocą kluczy

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczesiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z wyciągnięciem Symphony 1 za pomocą kluczy

Post autor: szczesiu » 16 cze 2017, 21:40

cześć, koledzy mam problem z wyciągnięciem radia symphony 1 za pomocą kluczy - 3 z nich zaskakują prawidłowo ale 1 wchodzi bez żadnego oporu. Radia nie da rady ruszyć. Przypuszczam, że coś się stało z blaszką która trzyma ten zaczep. Czy ktoś ma sposób na wyciągnięcie radia bez użycia kluczyków? Jakoś od tyłu? Może da się zdemontować pewne elementy boczne aby zrobić sobie dojście do tych blaszek?
Chciałem zamontować emulator zmieniarki i niestety utknąłem.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam!

PS.
Mały update w temacie. Przegrzebałem cały internet w poszukiwaniu podobnych przypadków i niestety jest marna szansa jeśli klucze nie działają. Mnie na szczęście udało się radio wyjąć za pomocą kluczy + kilku dodatkowych akcesoriów dla Pań - pilniczki, nożyki do skórek itd. Generalnie zatrzaski (nie tylko jeden) zablokowały się w takich pozycjach, że kluczami nie szło ich otworzyć. Dopiero przy pomocy latarki i różnego typu narzędzi udało się poodginać blaszki tak żeby dało się "pociągnąć" kluczem czy pilnikiem.

Tak ku przestrodze polecam po wyciągnięciu radia sprawdzić stan tych elementów na sucho (przy pomocy kluczy) - nawet blaszki w opłakanym stanie udało się doprowadzić do porządku - trzeba odpowiednio poodginać elementy stalowe radia na których blaszka pracuje. Chwila roboty a możemy uchronić się przed tego typu sytuacjami. U mnie po poprawieniu tych elementów radio wyciąga się bajka, wszystko zaskakuje jak trzeba i wychodzi bez problemu.

W takich sytuacjach nieco pomaga również zdemontowanie osłonki znajdującej się wyżej (uchwyty na kubki czy tam coś innego). Nieco łatwiej jest chwycić albo wsadzić jakieś narzędzie żeby zrobić dźwigienkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja