Dzieki za pomoc
Problem z subwooferem
Problem z subwooferem
Witam, mam problem w swoim audi. Posiadam radio z nawigacja, system nagłośnienia bose. Jednak gdy kupowałem to auto nie było w nim suba. Zamówiłem z allegro przyszedł (okazało się ze bp nie bose), podpiąłem i sub nie gra (głośniki z tylu normalnie grają). Tutaj moje pytanie czy jest możliwość podłączenia tego suba, druga sprawa gdy sprawdzałem piny jedynie na 1 i 4 mam 12V. Ewentualnie czy w okolicach Poznania znacie sprawdzonych ludzi, którzy mogą to ogarnąć.
Dzieki za pomoc
Dzieki za pomoc
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
poszukaj , były ostatnio tematy o montażu suba i podawałem nawet pinout tej wtyki , daleko do mnie masz ale ja czas może w kwietniu bym w jakiś weekend znalazł żeby rzucić okiem
ale skoro tył gra , to pomyślałbym że wzmacniacz w subie działa , tylko sam głośnik padł - masz pewność zę kupiłeś w 100% sprawny?
ale skoro tył gra , to pomyślałbym że wzmacniacz w subie działa , tylko sam głośnik padł - masz pewność zę kupiłeś w 100% sprawny?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
widzę nie rozumiesz kompletnie jak to działa:
- normalnie - przednie głosniki ida z radia , tył jest napędzany przez subwoofer ( idzie do niego sygnał liniowy Tyłu z radia )
- Bose - przód i tył jest zasilany z subwoofera ( idzie do niego sygnał liniowy P+T )
Skoro z wypietym wzmacniaczem/subem tył gra to albo z NAvi plus idzie sygnał na 4 głosniki ( może były takie przedliftem z 4 głośnikową końcówka mocy ale standartowo tylko na 2 mają ) albo masz gdzies wzmacniacz zaszyty
Aha wyciagaj navi i zobacz co masz w kablach pomodzone
- normalnie - przednie głosniki ida z radia , tył jest napędzany przez subwoofer ( idzie do niego sygnał liniowy Tyłu z radia )
- Bose - przód i tył jest zasilany z subwoofera ( idzie do niego sygnał liniowy P+T )
Skoro z wypietym wzmacniaczem/subem tył gra to albo z NAvi plus idzie sygnał na 4 głosniki ( może były takie przedliftem z 4 głośnikową końcówka mocy ale standartowo tylko na 2 mają ) albo masz gdzies wzmacniacz zaszyty
Aha wyciagaj navi i zobacz co masz w kablach pomodzone