Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,8T Avant] problem z podświetleniem radia

Car Audio
ODPOWIEDZ
mart73301

[A6 C5 1,8T Avant] problem z podświetleniem radia

Post autor: mart73301 » 15 gru 2008, 22:27

Witam serdecznie. Niedawno kupiłem radio concert na CD. Mam mały problem. kiedy włożę kluczyk do stacyjki i przekręcę raz to na chwilkę podświetla się całe radio czyli klawisze i wyświetlacz a następnie gasną klawisze i świeci tylko wyświetlacz. W dzień to jeszcze nie problem ale w nocy nie widzę klawiszy tylko sam wyświetlacz. Czy można jakoś ustawić aby podświetlało się całe radio czy raczej to jest jakieś uszkodzenie i powinienem je zareklamować. I jeszcze jedno pytanie. Za każdym razem gdy zgaszę silnik muszę po jego uruchomieniu wbijać kod SAFE aby radio zadziałało. W trakcie jazdy mogę je włączać i wyłączać dowolną ilość razy, ale po zgaszeniu silnika muszę znowu wbić kod SAFE aby włączyć radio. Można to jakoś zmienić ?? Pomóżcie proszę :-(

mart73301

Post autor: mart73301 » 15 gru 2008, 22:46

carlos pisze:a klawisze sie nie podswietlaja jak wlączysz światła postojowe, czy mijania?
No właśnie nie. Jak przekręcę stacyjkę to tylko na chwilkę podświetla się całe a potem świeci tylko wyświetlacz. Nawet jak włączę światła. Nie wiem o co chodzi. Help Please :(

Awatar użytkownika
incognio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: incognio » 15 gru 2008, 22:48

dziwna sprawa, a jakie miales wczesniej radio? ja jak ostatnio zmienilem z concerta l na concerta ll to teraz niemam w nim podswietlania klawiszy, ale wystarczy dolutowac jeden kabelek i bedzie ok, pozatym wylacza mi sie co godzine ale to nei problem bo zadko kiedy jade bez przerwy tyle
Gdy widze audice to kwice
a ocy mi swicol jak znice

NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm

Awatar użytkownika
wariat_nj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5 1,8T Avant] problem z podświetleniem radia

Post autor: wariat_nj » 16 gru 2008, 05:12

mart73301 pisze:Witam serdecznie. Niedawno kupiłem radio concert na CD. Mam mały problem. kiedy włożę kluczyk do stacyjki i przekręcę raz to na chwilkę podświetla się całe radio czyli klawisze i wyświetlacz a następnie gasną klawisze i świeci tylko wyświetlacz. W dzień to jeszcze nie problem ale w nocy nie widzę klawiszy tylko sam wyświetlacz. Czy można jakoś ustawić aby podświetlało się całe radio czy raczej to jest jakieś uszkodzenie i powinienem je zareklamować. I jeszcze jedno pytanie. Za każdym razem gdy zgaszę silnik muszę po jego uruchomieniu wbijać kod SAFE aby radio zadziałało. W trakcie jazdy mogę je włączać i wyłączać dowolną ilość razy, ale po zgaszeniu silnika muszę znowu wbić kod SAFE aby włączyć radio. Można to jakoś zmienić ?? Pomóżcie proszę :-(
moim zdaniem moze byc cos z kostka od radia,sprawdz czy sa takie same wyjscia
wyglada mi na to ze nie masz podtrzymania pamieci i osobnego kabelka z napieciem do podswietlania.porownaj wyjscia ze starego radia i z nowego radia oraz kostke.powodzonka
OOOO<=wladca pierscieni!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja