[A6 C5] Problem z Navigation Plus
[A6 C5] Problem z Navigation Plus
Witam jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość. 3 dni temu kupiłem Audi A6 2.5TDI 2002r. Sedan. Ma ona zamontowane Radio Navigation Plus lecz nie posiadam oryginalnej płyty do niej wczoraj udało mi sie ściagnac mape Polska-Czechy 2009r. lecz mi nie czyta płyty. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ? A i jeszcze nie chodzi mi TV ale myślę ze to przez brak płyty do navi. Z góry dziękuje za pomoc.
Zapraszamy najpierw do działu Powitań
przywitaj-sie-z-nami-vt8516,5670.htm

nie działa tv? prawdopodobnie nie masz tunera TV. płyta z navi nie ma z TV za wiele wspólnego, a sam przycisk "TV" jest zawsze. niezależnie od tego czy tunerTV jest czy go nie ma.
nie działa mapa? być może masz nieodpowiednią płytę.
audi oznaczało kilka modułów nazwą "navigation plus". zorientuj się czy masz rns-d czy rns-e (zobacz tutaj).
nie działa mapa? być może masz nieodpowiednią płytę.
audi oznaczało kilka modułów nazwą "navigation plus". zorientuj się czy masz rns-d czy rns-e (zobacz tutaj).
tuner powinien być w boczku bagażnika. sprawdź ukryte menu. w punkcie 6 jest o menu tunera tv. zobacz czy coś tam wogóle jest.
co do map to nie mam, ale ktoś na forum na pewno Ci pomoże.
co do map to nie mam, ale ktoś na forum na pewno Ci pomoże.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2014, 10:59 przez mr-fix.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
ok dzięki za info jutro sprawdze bo dzisiaj nie mam jak, jak sprawdze to napisze co i jak
Pzdr
[ Dodano: 2010-10-14, 21:23 ]
Wracając do tematu, czy posiada ktoś uploady do tej nawigacji z mapą Polski ? Tylko żeby działała bo ściągnąłem Polska-Czechy 2009 i powinna chodzić bo niby wersja navi sie zgadza ale nie chodzi. mój nr gg : 6661972 . Z góry dziękuje.
[ Dodano: 2010-10-15, 12:58 ]
sprawdziłem dziś i niestety nie ma tunera tv :-? Wystarczy tylko kupić sam tuner czy trzeba jakieś kable/przejściówki ?

[ Dodano: 2010-10-14, 21:23 ]
Wracając do tematu, czy posiada ktoś uploady do tej nawigacji z mapą Polski ? Tylko żeby działała bo ściągnąłem Polska-Czechy 2009 i powinna chodzić bo niby wersja navi sie zgadza ale nie chodzi. mój nr gg : 6661972 . Z góry dziękuje.
[ Dodano: 2010-10-15, 12:58 ]
sprawdziłem dziś i niestety nie ma tunera tv :-? Wystarczy tylko kupić sam tuner czy trzeba jakieś kable/przejściówki ?
Jeżeli chodzi o NAVi to dzisiaj nagrywałem Polska-Czechy 2010 2011. Płytka zwykła "OMEGA" za grosze. Do tego CloneCD + odpowiednie ustawienia profilu (TeleAtlas Poland-Czech 2010-2011 DX.ccp). Nagrywałem na Samsung Write Master LS (TSSTcorp SH-S182M). Nagrywarka powinna mieć możliwość wypalania w trybie 'CloneCD RAW-SAO'.
Wszystko poszło u mnie za pierwszym razem.
Wszystko poszło u mnie za pierwszym razem.
-
- Forum Audi A6 / A7
witam mam problem z navi plus.....
mialem rozlaczony akumlator przez 3 dni mala kontuzja mojej laluni ale nie wazne . nie dziala mi nawigacja nie wiem czemu..
???sa dostepne 32 satelity ale odbior 0....nie wskazuje miejsca polozenia...bylem na kompie i wszystko jest podlaczone ok i nie dziala.... plytke mam nie oryginalna ale wczesniej byla wszystko ok ...takze prosze Was chlopaki o pomoc moze cos pomozecie w tej kwestii

teress20
-
- Forum Audi A6 / A7
tzn.ze przez 3 dni rozlaczenia od pradu mogla sie popsuc antena .......bo nic nie bylo rozlaczane...... procz sciagniecia klem z akumlatora...chyba ze wymiana pompy wspomagania ukladu kierowniczego ma cos z tym wspolnego......prosze o pomoc.....moze trzeba cos ustawic ...w navigacji.....nie wiem...( na kompie wyszlo wszystko ok gosciu powiedzial abym wrzucil orginalna nawigacje i bedzie dobrze ale ja mam tylko niemiecka org..takze nie wiem juz 3 miesiac mi nie chodzi)
teress20
teresa20, być może odbiornik GPS się zawiesił. ktoś kiedyś miał taki sam objaw w RNS-D (wątek został niestety usunięty) i pomogło wejście do ukrytego menu i przejście przez wszystkie parametry. nie nie gwarantuję, ale teżnic Cię nie kosztuje żeby sprawdzić.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2014, 10:59 przez mr-fix.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Boonker11, przeczytaj ten temat -a6-c5-avant-jaka-mapa-do-navi-plus-vt33029.htm.
censored, Jakiej ilości odebranych satelit powinienem się spodziewać przy poprawnie działającej antenie. Masz może jakąś sprawdzoną antenkę?

censored, Jakiej ilości odebranych satelit powinienem się spodziewać przy poprawnie działającej antenie. Masz może jakąś sprawdzoną antenkę?

Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
-
- Forum Audi A6 / A7
jak moge wejsc do ukrytego menu .......i jak wejde to ktorymi sterowac przyciskami aby sie dostac do ustawien.... dzieki z gory
[ Dodano: 2011-04-07, 23:12 ]
z tego co wyczytalem to najprawdopodobnie antena mi siadla ale dziwie sie ze akurat po wizycie u mechanika.......
??gdzie znajduje sie antena od gps na podsufitce......
?? jaka musze kupic sa jakies modele specjalne ....
??pozdrawiam i dzieki za pomoc
[ Dodano: 2011-04-07, 23:12 ]
z tego co wyczytalem to najprawdopodobnie antena mi siadla ale dziwie sie ze akurat po wizycie u mechanika.......

teress20
http://mr-fix.pl/wpis/rns-d-ukryte-menu/ - rns-dteresa20 pisze:jak moge wejsc do ukrytego menu .......i jak wejde to ktorymi sterowac przyciskami aby sie dostac do ustawien.... dzieki z gory
http://mr-fix.pl/wpis/rns-e-tryb-serwis ... ring-mode/ - rns-e
Ostatnio zmieniony 10 sie 2014, 10:58 przez mr-fix.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
A masz ori tuner TV czy dokładany przez kogoś bez wzmacniaczy.teresa20 pisze:chcialem wejsc do menu tunera i sie nie da....a na dodatek radio mi przestalo lapac fale i jest tylko szum prosze o rade na ten temat...dzieki
Miałem tak samo jak wykonywałem taką operację. Radio się zawiesza i wyłącza.
Zrób reset radia i wszystko wróci do normy, a jak nie to odłącz prąd od tunera i włącz i wyłącz radio a później podepnij spowrotem prąd do tunera.
Robiłeś tak?
a6-c5-sprawdzenie-mocy-i-dzialania-wmac ... ht=#256029