Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem podczas wyłączonego silnika

Car Audio
ODPOWIEDZ
chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem podczas wyłączonego silnika

Post autor: chelsea78 » 23 wrz 2013, 19:53

Witam, otóż posiadam taki problem, kiedy silnik jest włączony zestaw w bagażniku gra mi bardzo dobrze jednak gdy wyłączę silnik i pogra to chwilę, nawet nie głośno tylko tak żeby np móc w trakcie grania normalnie rozmawiać to w pewnym momencie słychać że głośnik w bagażniku zaczyna się wyłączać, jak przyciszę prawie do samego zera to zaczyna grać a potem jak podgłośnię znowu parę stopni to znowu dzieje się to samo. Z tego co obserwowałem to końcówka mocy po prostu się wyłącza jakby brakowało napięcia, akumulator mam dopiero niecałe 2 lata, do tego zestawu podłączyłem 1 faradowy kondensator. Za wszystkie sugestie serdecznie dziękuje.
ps. Pewnego razu zestaw przestał grać a kondensator pokazywał na wyświetlaczu .Lo a dzisiaj znowu wyświetlacz mu przygasał i pokazywał na zmianę napięcie i napis .Hi, zestaw grał normalnie, końcówka w tym czasie się nie wyłączała a po jakieś dłuższej chwili zaświecił się normalnie, zaczął pokazywać 14 V, przy mocniejszym basie spadało do 13 V ale nic się już z nim nie działo i obydwa przypadki, ten z napisem .Lo jaki i z napisem .Hi przy włączonym silniku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja