kkmichaś pisze:Z tego co mi się wydaje to wygląda jakby to była wtyczka, która idzie od anteny z dachu...
Wszystkie wtyczki kabli koncentrycznych wyglądają podobnie. Pamiętam jak dziś, że podczas demontażu anteny dachowej (malowałem dach), były do niej podłączone 3 wtyczki koncentryczne, ale bardzo małe - bardziej przypominały SMA (małe - około 5mm średnicy), niż tę która jest u Ciebie.
kkmichaś pisze:Rozumiem....ale w prawym schowku też mam oryginalny Audi...bo tak pisze
Jasne że ori - Audi wypuszczało wersje bez subwoofera, z subwooferem oraz z audio przygotowanym przez firmę Bose

... U Ciebie jest wersja środkowa
kkmichaś pisze:to ktoś miał dużo roboty żeby tak wszystko ładnie pochować...bo wygląda jak seryjne
Ja praktycznie każdą dokładaną instalację ukrywam tak, że z punktu użytkownika wszystko wygląda jak ORI. No może ktoś podczas ewentualnego serwisu się troszkę zdziwi co to za 'dołożone' ustrojstwo
kkmichaś pisze: A antena jest gdzieś "łączona" po drodze -radio-antena dach- czy jednolity kabel??
Doświadczenie z przewodami koncentrycznymi podpowiada, że kabel ten nie powinien być łączony - w ten sposób unika się problemów z nadmiernym tłumieniem itp (inny sygnałowy bełkot

) ... Moim zdaniem kabel od radia powinien iść prosto do anteny łącząc się około 20cm od niej w podsufitce - możesz to sprawdzić, demontując tą osłonę pomiędzy podsufitką a uszczelką klapy (łączenie będzie gdzieś w połowie odległości pomiędzy zawiasami klapy). Schematy z ELSY zdaje się potwierdzają moje zdanie, jednak są one bardzo rozbudowane z uwagi na zawarcie w nich szeregu rozszerzeń takich jak Tuner TV, Navigację, webasto, telefon itp. Każde z urządzeń wymaga dodatkowego traktu antenowego, i w takim przypadku (nie jestem w stanie tego potwierdzić) jest możliwe że sygnał z anteny zostaje gdzieś podzielony.
Optymalnie byłoby sprawdzić miernikiem przejście od radia do anteny, oraz do tego przewodu który jest u Ciebie.
Jeszcze słowo odnośnie samego sygnału - w ori instalacji wzmacniacz antenowy jest umieszczony w podstawie anteny i jest on zasilany przez ori radio. Może ktoś zastosował inną antenę dachową wymagającą zewnętrznego wzmacniacza, i właśnie do tego było to złącze po lewej stronie - to tylko domysły. Niestety bez rozebrania i sprawdzenie niewiele więcej mogę pomóc