Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pomoc z podłączeniem Suba?

Car Audio
ODPOWIEDZ
pucek19
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pomoc z podłączeniem Suba?

Post autor: pucek19 » 21 wrz 2018, 16:32

Witam, domyślam się, że ten temat był juz poruszany milion razy. Sam googlowalem, ale nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Otóż, zaraz po zakupie auta kupiłem sobie radyjko Pioonera MVH-29BT gdzie dostałem ISO do zarobienia ( nie wiem nawet na jakiej zasadzie miałbym tym czymś podłączyć to radio) więc skorzystałem ze przełączki od starego pioonera, gdzie jak widać na zdjęciu jest aktualnie moje radio podłączone. Dzisiaj coś musiałem zmienić dlatego wyciągając radio, zauważyłem, że mam też 3 kostkę, od czego ona w takim razie jest? Pytałem nawet znajomych mających audiczki i nie potrafią mi odpowiedzieć na to pytanie. To coś związane z subem? o ile takowego mam, czy do multi kierownicy?. Jeśli z załączonych zdjęć wyjdzie, że nie mam suba ani wzmacniacza, ktoś mogłby mi nakreślić koszta i powiedzieć ile to jest roboty z ogarnięciem tego? Dodam, że 4 głosniki przy tym moim podłączeniu działają jak należy, lecz są mało basowe, ja słuchając przy około 55voulme-aux (62max) muszę jechać na basie 0 ewnetualnie +1, bo dalej nie wyrabiają. Z góry dziękuje :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Edit.
Co do suba, sam nie wiem czy coś jest czy nie, bo widziałem jakby 2 wersje jego umocowania, tam gdzie dałem zdjęcie a raz jakby za tą "osłoną" którą widać na lewo od wejścia schowka. Dodam bo zapomniałem, że to Avant 99r.

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: repek92 » 21 wrz 2018, 16:38

jeśli ci chodzi o tą zieloną kostkę to ona jest tylko od komunikacji radia, np abyś mógł się połączyć VCDS z radiem (w celu kodowania) ale tylko oryginalne radio co do dołożenia suba, trochę roboty jest ponieważ tylne głośniki zasilane sa z suba, mówię o oryginalnym, powinien być po prawej stronie tak jak pokazałeś byłoby go widać
Lektorzy, nagrania: multifonika.net

pucek19
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pucek19 » 21 wrz 2018, 16:44

repek92 pisze:jeśli ci chodzi o tą zieloną kostkę to ona jest tylko od komunikacji radia, np abyś mógł się połączyć VCDS z radiem (w celu kodowania) ale tylko oryginalne radio co do dołożenia suba, trochę roboty jest ponieważ tylne głośniki zasilane sa z suba, mówię o oryginalnym, powinien być po prawej stronie tak jak pokazałeś byłoby go widać
Trochę jaśniej prosiłbym, wychodzi na to, że auto suba nie ma tak? To w takim razie jak normalnie działają mi głośniki z tyłu. <mysli> Oraz, mówiąc zielona, masz na myśli ją całą, czy to się dzieli ją po prostu na 3.

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: repek92 » 21 wrz 2018, 16:48

tak w tej kostce co dzieli sie na 3, to kable które tam są to od komunikacji z radiem, twoje auto nie ma suba ani zmieniarki z tego co widzę głośniki tylne grają bo mają sygnał z radia

pucek19
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pucek19 » 21 wrz 2018, 17:29

Orginalne radio, jest lepsze pod względem jakości niż nieorginał? Poza tym, jakbym chciał dolożyć suba, musiałby być orginał, kable musiałbym ciągnąć? Może inaczej, stwierdzam, że chce suba+wzmacniacz, z dobrą robocizną i zajęciem się przez kogoś, na jakie koszta mogę liczyć?

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: repek92 » 21 wrz 2018, 17:38

jak dla mnie oryginalne radio wystarcza bez problemu, z oryginalnym subem tyle fajnie ze wkładasz go na swoje miejsce i nie zajmuje miejsca w bagażniku, co do koszów nie wiem bo jest sporo rozbierania żeby to chodziło jak w oryginale, czy ciągnąć kable? oczywiście od radia do suba i chyba (nie jestem pewien czy na pewno) do tylnych głosników

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja