Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] orginalne kostki do radia + PIONIER

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
spaluchwp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] orginalne kostki do radia + PIONIER

Post autor: spaluchwp » 27 sie 2008, 19:04

Witam

Tak więc zakupiłem wreszcie sobie radyjko do mojego auta w którym od kiedy go posiadam nie było radia.

Radyjko jest pioniera i tu mam problem bo nie mam tez fabrycznego wzmacniacza z subem, a pasują jedynie mi kostki od prądu w kostkę ISO i tu pytania na które jeżeli możecie odpowiedzieć to piszcie dodam że mam system BOSE.

1. Ile kostek w sumie wychodzi z "dziury" na radio u mnie 3 + antena + jeszcze jakiś podobny czyli w sumie 5 kostek chcących się gdzieś podłączyć ja potrzebuje tylko te na głośniki.

2. Czy od wszystkich głośników kable idą do bagażnika ?? Jeśli tak to czy uratuje mnie jakiś wzmacniacz nie fabryczny bo mam tak owy zestaw z tuba który leży nieużytkiem.

3.Jeśli ma ktoś jakiś pomysł poza przeciąganiem nowych kabli w aucie też piszcie.

Jestem świeżym posiadaczem tego auta i tej marki lecz na razie tylko inwestuje w niego co o dziwo mnie nie odstrasza (miłość od pierwszego rozruchu), dlatego potrzebuje troszkę pomocy fachowców a widzę że tu są tak owi <piwo> <piwo>
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2013, 22:41 przez spaluchwp, łącznie zmieniany 2 razy.

vanQwer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vanQwer » 30 sie 2008, 11:13

Pytanie...

Piszesz że nie masz suba ale masz system Bose... na czym się opierasz?
tzn. ktoś Ci suba wymontował ??
czy go nie było fabrycznie?? ( w takim wypadku to takie Bose jak ja zakonnica :-P )

najprostszym sposobem uzdrowienia systemu bose któremu ktoś (o mój Bose :mrgreen: ) wymontował suba jest dokupienie w/w suba via allegro koszt to 200-300 pln zależy co trafisz potem podpinasz kostki i voila...

równie dobrym choć trudniejszym rozwiązaniem jest oprowadzenie kabli do drzwi...

można też zamontować wzmacniacz do napędzania drzwi tylnych, tylko po co skoro masz go w radiu.

Kilka metrów kabla które wyciągniesz do drzwi i kostka iso (głośnikowa wyjdzie Cie zdecydowanie taniej niż dodatkowy wzmak do którego i tak musisz ciągnąć minimum 2 przewody (rca i zasilanie a kabel zasilający do wzmaka tani nie jest :-/ ).

jednak całą zabawę zacząłbym od sprawdzenia czy to bose to na pewno BOSE ;-)

Awatar użytkownika
spaluchwp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: spaluchwp » 02 wrz 2008, 09:12

Moje auto jest po małej kradzieży i dopiero je kompletuje. :-D

Na ramkach głośników jest napisane BOSE a w bagażniku nie mam orginalnej tuby ze wzmacniaczem choć kostka sobie ładnie wisi :-( z tego wiem że tak owy system u mnie jest.

Nie mam też orginalnego radia i nawet nie wiem jakie powinno być. :-(

Chciałbym też wiedzieć ile kostek iso jest w miejscu na radio :?: bo mi jakby 1 brakowało a nie mogę jej poszukać :-|

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-03, 20:54 ]
Uwaga !!!

gdyby ktos chciał założyć nowe radio ( niefabryczne ) z fabrycznym nagłośnieniem (oprócz wzmacniacza i tuby fabrycznej) z systemu BOSE chętnie pomogę czy to poradą czy zdjęciami.

Ja troszke się namęczyłem ale już wszystko zrobione i gra wyśmienicie. :-D

Całość zbudowałem na podzespołach.

- Radio PIONEER DEH-5000UB
- wzmacniacz CARPOWER HPB 1502
- skrzynia basowa BLAUPUNKT 800WAT
- no i SYSTEM BOSE w drzwiach

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja