[A6 C5] Nie działają tylne głośniki
[A6 C5] Nie działają tylne głośniki
Witam.
Mam takie pytanie, jaki może być powód niedziałania tylnych głośników?
Niedawno zakupiłem auto i myślałem, że po prostu poprzedni właściciel wyjął
głośniki i dlatego tył nie gra. Ale dziś zdjąłem tapicerkę i okazuję się, że
wszystkie tylne głośniki są na swoim miejscu, a nie grają.
Ustawienia w radiu nic nie dają , jak to ugryÂźć?
Nie jest to bose, a radio to chorus I, możliwe, ze jest gdzieś
woofer czy w tym modelu radia nie było subów?
Wujek ma takie samo nagłośnienie w swojej a6 i wszytsko gra:)
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Mam takie pytanie, jaki może być powód niedziałania tylnych głośników?
Niedawno zakupiłem auto i myślałem, że po prostu poprzedni właściciel wyjął
głośniki i dlatego tył nie gra. Ale dziś zdjąłem tapicerkę i okazuję się, że
wszystkie tylne głośniki są na swoim miejscu, a nie grają.
Ustawienia w radiu nic nie dają , jak to ugryÂźć?
Nie jest to bose, a radio to chorus I, możliwe, ze jest gdzieś
woofer czy w tym modelu radia nie było subów?
Wujek ma takie samo nagłośnienie w swojej a6 i wszytsko gra:)
Proszę o pomoc
pozdrawiam
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
U mnie było podobnie.. Rozebrałem boczek drzwi, zdjąłem wszystkie kostki.. i wypsikałem preparatem do styków właśnie takich podłączeń, gniazdek itp.. i wszytsko super zaczeło działać!
audi jest super! łatwy dostęp i dużo rzeczy można zrobić samemu
audi jest super! łatwy dostęp i dużo rzeczy można zrobić samemu
Ostatnio zmieniony 05 sie 2013, 22:11 przez MFJemilo, łącznie zmieniany 1 raz.
emilos
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam mam ten problem odkąd kupiłem auto 1.9 110 KM z tyłu głośniki nie działają, radio jest kupione nowe pioner-a mogę podać model, co zrobić by tył działał , w wejściu z przodu gdzie się podpina kable, 2-3 są nie podpięte podejrzewam że któryś z nich jest tył, ale nie mam go gdzie wpiąć
! pomocy
!

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
ja jak kupiłem auto to było inne radio i ktoś tam pożenił kable ze sobą izolacją i to grało ale potem przy wyjmowaniu radia przez przypadek odłączyłem jakiś kabelek i od tamtej pory aktywny tył nie gra mi w ogóle, nie wiem jak spowrotem to pożenić wszystko ze sobą, dobrze że mam skrzynię basową w bagażniku
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
no a ja dziś byłem w sklepach i popytałem i nie którzy nawet nie wiedzieli co mi odpowiedzieć, a tylko w jednym sklepie gość wyszedł i zobaczyć jak wygląda sprawa w aucie.Umówiłem się z nim na poniedziałek bo dziś jest sobota i nie ma czasu, możecie mi Ludziska podesłać linka z tym czymś co to dokładnie ma być, z allegro albo nawet jakieś zdjęcie obrazek
pozdro.

Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec piszę tu. Mam jakieś nieoryginalne radio i podłączone jest tak jak na zdjęciu. Nie grają mi głośniki z tyłu i pomału chciałbym to ogarnąć. Po podłączeniu tej czerwonej wtyczki radio buczy/trzeszczy i nie gra. Czy to pod tę wtyczkę podłączamy wspominany adapter?
![Obrazek]()
Regulamin!
Witam, odgrzeję trochę kotleta.
Przekopałem całe auto za jakimiś wiązkami, kostkami i jedynie co zauważyłem, to że z drzwi tylnych idą przewody do słupka. Auto nie miało subwoofera ani nawet zmieniarki. Pytanie brzmi - czy w serii mogło być tak, że głośniki były montowane a po prostu nie zostały podłączone? Niektórzy piszą o jakimś "mini wzmacniaczu" przy jednym z tylnych głośników lecz u mnie nic takiego nie ma. Poza tym mam dodatkowe pytanie odnośnie nagłośnienia. Co zamontować aby nie zwieśniaczyć brzmienia w aucie i nie robić agro tuningu w bagażniku. Czy BOSE w tych modelach grało czysto i przyzwoicie?
Pozdrawiam,
Sensei
Przekopałem całe auto za jakimiś wiązkami, kostkami i jedynie co zauważyłem, to że z drzwi tylnych idą przewody do słupka. Auto nie miało subwoofera ani nawet zmieniarki. Pytanie brzmi - czy w serii mogło być tak, że głośniki były montowane a po prostu nie zostały podłączone? Niektórzy piszą o jakimś "mini wzmacniaczu" przy jednym z tylnych głośników lecz u mnie nic takiego nie ma. Poza tym mam dodatkowe pytanie odnośnie nagłośnienia. Co zamontować aby nie zwieśniaczyć brzmienia w aucie i nie robić agro tuningu w bagażniku. Czy BOSE w tych modelach grało czysto i przyzwoicie?
Pozdrawiam,
Sensei