[a6 c5 ] Navi TravelPilot DX
[a6 c5 ] Navi TravelPilot DX
Ludzie pomocy
Do dziaj (od wczoraj kiedy kupilem auto xD) navi plus dzialala ok wszystko trase pokazuje jest ok a dziaj... takie cos" No cd please insert TravelPilor DX CD" cso takiego mniej wiecej. O co chodzi ? Bo totalnie nie wiem. jaka plyta ? z kad ja ma wziasc?
Do dziaj (od wczoraj kiedy kupilem auto xD) navi plus dzialala ok wszystko trase pokazuje jest ok a dziaj... takie cos" No cd please insert TravelPilor DX CD" cso takiego mniej wiecej. O co chodzi ? Bo totalnie nie wiem. jaka plyta ? z kad ja ma wziasc?
censored a to nie ma znaczenia jaka mialem wgrana wczesniej? bo mowie kupilem auto przedwczoraj a navi uruchomilem pierwsyz raz wczoraj(z pododu kodu) i dzialalo bez plytki bez niczego a dziaj taka niespodznienka. Samo wlozenie wystarcza? czy on cos bedzie instalowal? PS plyte sie wklada tam nad navi? czy trzeba przez zmieniarke?
carlos - jak przytrzymasz dłużej, to się pokazuje menu
Są dwie drogi na wyjęcie płyty: jedna na skróty poprzez klawisz Display, a drugi tak jak mówi carlos.
Moim zdaniem brak takiej opcji wskazuje jednoznacznie na to, że płytka się zacięła i napęd uznaje, że jej już tam nie ma... Chyba bez wyciągnięcia navi się nie obejdzie....

Są dwie drogi na wyjęcie płyty: jedna na skróty poprzez klawisz Display, a drugi tak jak mówi carlos.
Moim zdaniem brak takiej opcji wskazuje jednoznacznie na to, że płytka się zacięła i napęd uznaje, że jej już tam nie ma... Chyba bez wyciągnięcia navi się nie obejdzie....
- daniel_sen4
- Forum Audi A6 / A7
Najprawdopodobniej nie masz plyty z podmienionym lektorem tylko original i caly czas laduje ci jezyk angielski. Sa juz Mapki z polskim lektorem 2010. Sprobuj zmienic z z ang. na niem. i spowrotem na ang.daniel_sen4 pisze:Witam koledzy proszę o pomoc,jak najszybciej :-x kupując auto navi informowało mnie w j.polskim wyciągnąłem płytę do czyszczenia bo pojawiały się takie komunikaty teraz mówi w j.angielskim zmiana na j.polski nic nie daje mam dx wersja oprogramowania 0102 menu polskie.Bardzo proszę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam