Nagrywanie płyt CD do zmieniarki
-
- Forum Audi A6 / A7
Nagrywanie płyt CD do zmieniarki
Panowie i Panie, mam problem odnośnie nagrywania płyt CD z muzyką do audi... mianowicie każdą płytę którą nagram na laptopie przycina w zmieniarce, przycina w sensie przerywa co pare sekund piosenke. Używam płyt tych samych co zawsze używałem do innych odtwarzaczy cd/mp3 i wszystko było ok... po za tym te płyty które nagram, normalnie chodzą w odtwarzaczu cd/mp3 w drugim aucie... co najlepsze wszystkie płyty oryginalne zakupione w sklepie działają dobrze no i jedna płyta którą nagrała mi moja kobieta na swoim laptopie też działa... Wszystkie 6 szuflad w zmieniarce sprawdziłem i płyta od mojej kobiety gra w kazdej a moje w kazdej ten sam problem...
Może ktoś mi podpowie w jakim programie, jakich płyt używacie i z jaką prędkościa nagrywacie.
Bardzo proszę o pomoc.
Może ktoś mi podpowie w jakim programie, jakich płyt używacie i z jaką prędkościa nagrywacie.
Bardzo proszę o pomoc.
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
Każdy program do wypalania płyt "AUDIO" powinien sobie poradzić.Ważne jest aby płyta była dobrej jakośći Verbatim,TDK.A najlepiej jakbyś zkorzystał z płyt dedykowanych do plików audio.Jak najniższa prędkość zapisu,wtedy jest najmniej błędów podczas odczytu/zapisu.
Pozdro.
Pozdro.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 21:11 przez Bilskirnir, łącznie zmieniany 2 razy.
Errare humanum est,docendo discimus.Volenti nihil difficile.
Bilskirnir
Bilskirnir
-
- Forum Audi A6 / A7
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
Może wina samego odtwarzacza.Ja mam laptopa Toshiba Tecra m5 która nie czyta mi plików kopiowanych,nie wiem czemu.A na drugim lapku toshiby "starszym" działa, no i bydż tu mądry.Ja bym spróbował sposobu jaki ci podałem powyżej.Nie masz nic do stracenia.Pozdro
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2013, 23:41 przez Bilskirnir, łącznie zmieniany 1 raz.
Errare humanum est,docendo discimus.Volenti nihil difficile.
Bilskirnir
Bilskirnir
-
- Forum Audi A6 / A7
Jedno pytanie rozumiem że używasz płyt CD-R i tylko takie nie stosuj CD-RW ani CD+R jeśli nagrywać to tylko na najmniejszej prędkości nagrywania dostępnej w twojej stacji nagrywającej, mniej błędów podczas odczytu odtwarzania. Polecam płyty Sony CD-R patrz na oznaczenie płyty prędkość zapisu to ważne. Co do programu niezawodny Nero obojętnie jaka wersja. Pozdrawiam!
Eddi
-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy i Koleżanki problem rozwiązany!!! :D
Problemem było to, że płyty były nagrywane ze zbyt małą prędkością.
Nagrywałem 4x, 8x, 10x, 24x i nic wkońcu wrzuciłem muzyke, odpaliłem na 48x i wszystko śmiga aż miło, nawet na najtańszych płytach CD!
Tak więc dziękuję wszystkim za podpowiedzi i za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam!
Problemem było to, że płyty były nagrywane ze zbyt małą prędkością.
Nagrywałem 4x, 8x, 10x, 24x i nic wkońcu wrzuciłem muzyke, odpaliłem na 48x i wszystko śmiga aż miło, nawet na najtańszych płytach CD!
Tak więc dziękuję wszystkim za podpowiedzi i za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam!
"BIORę ODPOWIEDZIALNOŚć ZA TO CO NAPISAŁEM, NIE ZA TO CO ZROZUMIAŁEŚ"
a ja może z innej beczki aczkolwiek w temacie.
Czy zdarza się że Wam że rano zmieniarka nie czyta płyt( CD ERROR) a jak postoi w ciągu dnia to odtwarza normalnie. Czy ma to związek z tym iż płyta musi się nagrzać do odpowiedniej temperatury ?
Nadmienie iż w mojej zmieniarce wymieniany był niedawno laser i była dokładnie optyka czyszczona. Pozdr
Czy zdarza się że Wam że rano zmieniarka nie czyta płyt( CD ERROR) a jak postoi w ciągu dnia to odtwarza normalnie. Czy ma to związek z tym iż płyta musi się nagrzać do odpowiedniej temperatury ?
Nadmienie iż w mojej zmieniarce wymieniany był niedawno laser i była dokładnie optyka czyszczona. Pozdr
......rozwaga......ratuje życie
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel