[ A6 C5 Avant] Montaż radia CONCERT III
[ A6 C5 Avant] Montaż radia CONCERT III
Witam. Posiadam audi A6, w której oryginalnie, jak wyprodukowała fabryka była zamontowana nawigacja RNS-E. Niestety pewnego dnia po powrocie z zakupów nawigacja znikła. Zakup takiej nawigacji jest kosztowy i ryzykowny dlatego szukałem czegoś co by pasowało pod kostkę ISO 2 lub inaczej zwaną FAKRA. Wybór padł na radio Concert III z audi a4 b7. Po podłączeniu zarówno kostki jak i anten radio niestety się nie uruchomiło. Może ktoś z klubowiczów montował takie radyjko do swojego pojazdu lub wie co trzeba zmienić, jeżeli w ogóle jest możliwość uruchomienia tego radia. Prosiłbym o pomoc 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
teoretycznie radio powinno być sprawne. Na które piny powinno być podane napięcie, a na które masa aby radio się uruchomiło, chociaż zaświeciło?? Do Wrocławia mam bardzo daleko niestety. Dodam jeszcze że po podłączeniu jakieś napięcie przechodzi przez radio, bo było słychać jak zmieniarka w bagażniku się ruszyła, ale radio ani nie zaświeciło ani nie uruchomiło się , oczywiście stacyjka była włączona podczas prób uruchamiania, a podczas podłączania akumulator był odłączony.
[ Dodano: 2011-09-19, 17:58 ]
Problem rozwiązany. Dodatkowo należało na pin 16 w kostce zasilającej dołożyć stałe napięcie. Radio pięknie gra, łączy się zarówno z FISem jak i wzmacniaczem oraz zmieniarką w bagażniku. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-09-19, 17:58 ]
Problem rozwiązany. Dodatkowo należało na pin 16 w kostce zasilającej dołożyć stałe napięcie. Radio pięknie gra, łączy się zarówno z FISem jak i wzmacniaczem oraz zmieniarką w bagażniku. Pozdrawiam.