Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi a6 C5] montaż nieoryginalnego radia

Car Audio
ODPOWIEDZ
Siara_nh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi a6 C5] montaż nieoryginalnego radia

Post autor: Siara_nh » 14 wrz 2010, 20:46

witam koledzy nosze sie z zamiarem wymiany radia na alpinke audi mam z 97roku i chciałbym się dowiedzieć co musze kupić żeby nie mieć problemów z podłączeniem nowego radia czy jest jakaś przejściówka na ISO ? czy po prostu mam odciąć starą kastkę i zesztukować z kostką iso?

czytałem na forum że niektórzy kupiją separator antenowy więc do mnie pewnie też trzeba
i jakaś kostka żeby tylne głośniki chodziły tylko jaka to ma być kostka bo na allegro są duże rozpiętości cenowe i nie wiem jaką mam dobrać do swojego modelu...
a i jeszcze te zaślepki bo nie oryginalne radio jest krótsze...
czy prócz tego coś musze jeszcze dokupić ??

incognitto
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: incognitto » 15 wrz 2010, 15:40

Do montaqzu p[otrzebujesz troche rzeczy. Po pierwsze to tak jak powiedziales potrzebujesz zaslepek do radia. Oryginalne radio jest troche szersze niz inne radia. Zaslepka to koszt okolo 10-15 zloty. Gdy ja wymienialem radio oryginalne na alpine musialem uzyc paru przejsciowek. Na pewno przejsciowka na antene do radia. Nie wiedzialem czy ma byc meska czy damska koncowka wiec kupilem na wszelki wypadek 2. Dodatkowo przejsciowka na iso zaby graly przednie glosniki i zeby radio mialo zasilanie. Kupilem dodatkowo kable do podlaczenia tylnych glosnikow+soobwofera ale okazaly sie do d..y . Co prawda po podlaczeniu graly tylne glosniki ale podczas zmiany piosenek bylo slychac tzw zwarcie i stukot w glosnikach dlatego zrezygnowalem z nich. Jezeli masz sterowanie w kierownicy to bedziesz potrzebowal takze przejsciowki do tego. I to chyba tyle. Najgorzej ze za radiem jest tyle kabli ze ciezko to wszystko spakowac ale nie jest to niemozliwe. A jakie radio alpine wybierasz ?

Siara_nh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Siara_nh » 15 wrz 2010, 19:22

dziękuje za obszerną odpowiedź :) no skłaniam się ku 9882RI , czytałem wiele pochlebnych opinii na temat tego radyjka mam nadzieje że to będzie dobry wybór

Awatar użytkownika
maverick87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maverick87 » 29 maja 2011, 12:10

Z tego co wiem, gdybyś się rozejrzał to znajdziesz radia samochodowe dobrych marek pasujące idealnie do kieszeni w audicy. Wtedy obejdzie się bez przejściówek oraz dodatkowego zachodu.

krisskin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krisskin » 29 maja 2011, 21:26

a są takie?może ktoś poda jakis model nie ori do audi a6 c5?
krisskin

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl