Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 FL] Montaż Navigation Plus + FIs + MultiFunkcjon

Car Audio
ODPOWIEDZ
pancurp10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5 FL] Montaż Navigation Plus + FIs + MultiFunkcjon

Post autor: pancurp10 » 23 cze 2014, 00:15

Proszę o radę mianowicie.

Auto mam poliftowe. Lecz zegary mam z przed lifta ale z elektronicznym zegarkiem
Radio mam navigation Plus
Czy radio z zegarami skomunikuje się po tych trzech słynnych kablach by info na fisie było
Drugie zapytanie jaką mam kierownicę kupić. Chcę kupić od Polifta ale naczytałem się , że każda kierownica z multifunkcją posiada w sobie sterownik mutfiunkcji, który komunikuje się jednym kablem z radiem.
I pytanie czy jak mam radio z audi z roku 1999 to czy sterownik multifunkcji będzie działał z tylko z kierownicą (sterownikiem ) z przedlifta, czy poliftowa też się skomunikuje z radiem?

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 23 cze 2014, 00:59

A jakie miałeś fabryczne radio?

Radio powinno się skomunikować ale w Navi plus jest już CAN i wystarczą dwa kabelki między licznikiem a radiem ( CAN H i CAN L ) Skoro masz 2002 to instalacja powinna być jeśli miałeś np. Symphony II

Oprócz kierownicy ( w której jest moduł do przycisków ) potrzebny będzie jeszcze przekaźnik który łączy sterownie kierownicy z autem. Dobór numeru przekaźnika zależy jakie masz radio - w NAvi plus sterownie jest po jednym kabelku oznaczony remc , remo lub podobnie , w innych np. Symphony II komunikuje się po CAN.

Niestety z poliftowa kierownicą będą współpracować tylko przekaźniki komunikujące się z radiem po CAN ( tak na 99% )

pancurp10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pancurp10 » 25 cze 2014, 00:26

Fabrycznie było Concert II 2DIN ale musiał poprzedni właściciel coś modzić bo nie wyłączało się po stacyjce i nie było podświetlenia.
Moja Navigation PLUS jest starszego typu, są ponoć dwa modele jedno przed 2000 r a drugie po 2000, różnice były np, że jedno miało cana drugie nie (tak wyczytałem w google ).
I tu mnie martwi, bo ja mam radio przed 2000r i kiere z tej aukcji chce kupić taką jak na zdjęciu

i nie wiem czy sterownik w kierownicy się skomunikuje z radiem. <mysli>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, 14:38 przez pancurp10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bendzji » 25 cze 2014, 08:39

pancurp10 pisze:Fabrycznie było Concert II 2DIN ale musiał poprzedni właściciel coś modzić bo nie wyłączało się po stacyjce i nie było podświetlenia.
Moja Navigation PLUS jest starszego typu, są ponoć dwa modele jedno przed 2000 r a drugie po 2000, różnice były np, że jedno miało cana drugie nie (tak wyczytałem w google ).
I tu mnie martwi, bo ja mam radio przed 2000r i kiere z tej aukcji chce kupić http://allegro.pl/kierownica-z-airbag-m ... 47153.html
i nie wiem czy sterownik w kierownicy się skomunikuje z radiem. <mysli>
Concert nigdy nie był 2-din - może Symphony II?

Ta kierownica co podałeś będzie tylko współpracować z radiem z CAN , sprawdź na obudowie twojego RNS , powinna być rozpiska czy masz piny do CAN - musiałby się odezwać ktoś kto takie rzeczy montował bo ja kompletnie nie orientuje się w tych nawigacjach

A czemu masz licznik przedliftowy?

pancurp10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pancurp10 » 29 cze 2014, 14:26

Dokładnie miałem Concert II, A radio teraz mam Navigation plus te bez cana, jaki sterownik musi być w kierownicy by działało sterowanie z kiery

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 29 cze 2014, 14:29

pancurp10, prosiłem Cię o coś wyżej <luzik>
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bendzji » 29 cze 2014, 21:49

Przeglądałeś ten wątek co do RDS na fisie? viewtopic.php?t=66970 potrzebujesz tunera TMC

RNS-D będziesz w stanie sterować tylko przedliftową kierownicą jak pisałem wcześniej , poliftowa komunikuję się po CAN

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja