Modyfikacja radia Concert
Modyfikacja radia Concert
Witajcie.
Spotkał się ktoś z tymi modyfikacjami na żywo? Może ktoś robił? Nie powiem, w sumie wygląda ciekawie!
Modyfikacja dotyczy Kaseciaka. Dostajemy wyjście AUX, rozwiązany definitywnie problem impulsatora i zapychającego się Eproma od głośności, Bluetooth 3.0, możliwość sparowania telefonu, tabletu itd. + Prowadzenie rozmowy, wysyłanie muzyki do radia.
Wygląda to to fajnie, w sumie mam narzędzia i umiejętności żeby to sobie samemu przeprowadzić... kwestia kupienia tych gratów (po co odkrywać amerykę od nowa).
Co sądzicie?
Spotkał się ktoś z tymi modyfikacjami na żywo? Może ktoś robił? Nie powiem, w sumie wygląda ciekawie!
Modyfikacja dotyczy Kaseciaka. Dostajemy wyjście AUX, rozwiązany definitywnie problem impulsatora i zapychającego się Eproma od głośności, Bluetooth 3.0, możliwość sparowania telefonu, tabletu itd. + Prowadzenie rozmowy, wysyłanie muzyki do radia.
Wygląda to to fajnie, w sumie mam narzędzia i umiejętności żeby to sobie samemu przeprowadzić... kwestia kupienia tych gratów (po co odkrywać amerykę od nowa).
Co sądzicie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
AUX możesz sobie dolutować w płytę i aktywować kasetą. Co do problemu eepromu to są nakładki i elementy do wlutowania. Nie wiem co masz na myśli pisząc o przeprowadzeniu tego samemu? Zaprojektowanie płytki i samemu polutowanie układu? Co do tego z linku to przy BT sprzedający sam montuje wszystko i kosztowo to pewnie wychodzi tyle co emulator zmieniarki+ moduł BT do niej. Tylko że przy montażu dochodzi jeszcze regeneracja impulsatora i klawiszy. Zależy kto co woli.
Ziomek, To, to ja wiem co piszesz. Chodzi mi o to, że gość ma już porobione gotowe moduły mi rozwiązane całe sterowanie. Ja nie mam czasu, żeby sobie to projektować i samemu się bawić. A tak gotowe moduły + ogólnie całe rozwiązanie gotowe. Koleś to normalnie sprzedaje, po prostu interesuje mnie czy ktoś to robił i jak to faktycznie działa 

-
- Forum Audi A6 / A7
Ja do niego pisałem właśnie jak mi zaczął concert szwankować z głośnością, no i wysłałem zapytanie. Nie napiszę ceny ale jak dla mnie wycenione dobrze, bo na pewno zaprojektowanie i testy pochłonęły kupę czasu, nie wspomnę o kupce pieniędzy które jak wiadomo na drzewie nie rosną. Cały zabieg "montażu" sprowadza się do wyjęcia radia i wysłania pod odpowiedni adres. Jeśli chodzi o jakość i działanie tego wynalazku to się już nie będę wypowiadał bo nic takiego od tego pana nie montowałem.
a to jakas tajemnica ta cena? Po co kazdy ma pisac do niego o cene, napiszcie tu raz i wystarczy.
[ Dodano: 2015-05-30, 19:05 ]
w polowie czerwca bedzie juz ukonczony projekt z usb i wszystkim co jest teraz na wyswietlaczu fabrycznym, bez dodatkowego, projekt godny podziwu, czekam na ukonczneie nowego projektu i biore
[ Dodano: 2015-05-30, 19:05 ]
w polowie czerwca bedzie juz ukonczony projekt z usb i wszystkim co jest teraz na wyswietlaczu fabrycznym, bez dodatkowego, projekt godny podziwu, czekam na ukonczneie nowego projektu i biore

-
- Forum Audi A6 / A7
pantego, co do ceny to nie napiszę bo dostałem to w prywatnej korespondencji, jeśli wysyłający by chciał żeby koszt był wiadomy to cenę umieściłby na stronie internetowej. Podałem orientacyjne koszty i +/- 30zł chyba nie robi różnicy.
Czy info o projekcie jest potwierdzone? Rozumiem że projekt dotyczy firmy z linku z yt?
Czy info o projekcie jest potwierdzone? Rozumiem że projekt dotyczy firmy z linku z yt?
Odgrzeje temat . Czy ktoś z Was wysyłał radio do przerobienia ? Teraz jest już projekt ukończony i jest USB , SD karta i inne . Ale czy to się opłaca ? Czy jakość tego jest na tyle dobra , że będzie lepsza od firmowych radyjek ? Cena za wszystko , hmm bardzo wysoka
Ok 500zł
Fajnie by było mieć radio ori z takimi funkcjami . Jednak z czasem chcę w bagażniku zamontować 2 głośniki basowe zabudowane po bokach , jednak wydaje mi się że to radio sobie nie poradzi z tym ? Planuje na zimę kupić takie głośniki Powerbass S-60C i zamontować wygłuszenie , pójdą one na przód i tył . Co myślicie ?
Dobry wybór ?
Oczywiście będzie trzeba zamontować nowe okablowanie i kondensatory itp. tylko nie wiem czy mój aku 75Ah da radę to pociągnąć wszystko ? <myśli>

Dzięki za info . A co byś polecił nie ori ale bardzo dobre jakościowo i cenowo też , żeby wytrzymało te wszystkie głośniki i przeróbki , które planuje zrobić ? ( Gdzieś tak do 500/600 zł ) może jakąś używkę lepszą ? Czy dobre są te duże z ekranami dotykowymi ? Z drugiej strony też fajnie by było jak by się chowało pod ramką i miało czerwone podświetlenie 

-
- Forum Audi A6 / A7
Bez obrazy ale nie widziałem jeszcze radia za 200zł które by zagrało lepiej niż ori w a6. Tym bardziej że marketowy Pioneer w cenie 200zł z jakością dźwięku ma mało wspólnego. Żeby nie było to takiego pionka wożę w drugim aucie i jakbym miał do pracy więcej niż 10min to bym go sprzedał albo wg nie włączał. Za dobre radio trzeba zapłacić, 500zł zł w niestarej używce to już pewnie kwota która godnie powinna zastąpić oryginalną jednostkę.
Jeżeli uważasz że radio ori w audi gra lepiej niż pionek nawet taki za 200 zł to albo masz coś nie tak z podłączeniem, albo z radiem. Osobiście mam ori radio i póki co jeździ bo muzyki słucham przez zestaw głośnomówiący, ale podłączałem inne radia i nie oszukujmy się, każde brzmiało lepiej od concerta (testowane na płytach CD ori).