Moc wzmacniacza fabrycznego
Moc wzmacniacza fabrycznego
Witam,
czy ktoś się orientuje jakie parametry posiada fabryczny wzmacniacz w audi a6? Na pewno nie jest to system BOSE. Chciałbym również wiedzieć czy jest 2 czy 4 kanałowy. Czy ktoś podłączał subwoofer nie fabryczny? Czy wzmacniacz da radę z głośnikiem 30cm 150W RMS?
czy ktoś się orientuje jakie parametry posiada fabryczny wzmacniacz w audi a6? Na pewno nie jest to system BOSE. Chciałbym również wiedzieć czy jest 2 czy 4 kanałowy. Czy ktoś podłączał subwoofer nie fabryczny? Czy wzmacniacz da radę z głośnikiem 30cm 150W RMS?
z lampki nie nada bo światło przygasacensored pisze:Jasne , tylko to to samo jakby sobie kupił Boschmana lub inny super subwoofer i podłaczył kable do tylnych głośników albo do lampki w podsufitcedaniel1997 pisze:kris0802, jeśli posiadasz nagłośnienie blaupunkt i masz suba w bagażniku to śmiało możesz podłączyć zewnętrzny sub pod warunkiem, że dostarczysz mu zasilanie 12 V a resztę wyciągniesz z wiązki z suba sygnał i pobudzenie wzmacniacza![]()

- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Nie będę zakładał nowego tematu a widzę, że ktoś się tu zna na rzeczy 
Mam seryjne audio w avanciku radio koncerta i każde drzwi maja głośniki plus seryjny sub w bagażniku. Gra ładnie nie powiem. Zastanawiam się nad zmiana na bosse. Teraz moje pytanie czy gra ten system duuużo lepiej? czy pasuje wtedy wszystko P&P czy trzeba coś więcej robić? zamieniam głośniki sub i już?

Mam seryjne audio w avanciku radio koncerta i każde drzwi maja głośniki plus seryjny sub w bagażniku. Gra ładnie nie powiem. Zastanawiam się nad zmiana na bosse. Teraz moje pytanie czy gra ten system duuużo lepiej? czy pasuje wtedy wszystko P&P czy trzeba coś więcej robić? zamieniam głośniki sub i już?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam u siebie Bose, a kolega ma zwykły system. Jak dla mnie różnica jest spora ale używany Bose kosztuje koło 500 a nawet 700 zł więc nie do koĂąca jestem pewien czy gra jest warta świeczki. Napewno zagra to lepiej ale koszta są. Z tego co czytałem to trzeba jeszcze zmienić kodowanie w radiu pod Bose ale to się VAG-iem robi.
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie też mi się tak wydaje. Ja kupiłem swoją szóstkę już z Bose więc nie narzekam. Faktycznie jest różnica między Blaupunktem ale żeby tyle kasy na zabieg wymiany wyłożyć to bym się chyba nie zdecydował. A swoją drogą to nie trzeba też wymieniać wiązki kabli? Bo przecież w Bose cały zestaw jest napędzany wzmacniaczem a w zwykłym tylko tył i sub.
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
no dobra to już rozwiały się moje wątpliwości. Tylko jedno szybkie pytanie. Sam sub z Blaupunkt-a zamienie na ten z bose? O ile jest lepszy bas miedzy tymi subami. Wiem, że tył jest u mnie razem z subem podpięty i czy bez problemowo da rade zasilić tylne głośniki subem bose? też jest ze wzmacniaczem jak w Blaupunkcie?
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
no i się posypały moje marzenia
będziemy cos kombinować. a sam glosnik basowy jest taki sam? już tak tylko teoretycznie pytam czy można do tego co mam doprowadzić jakiś ciut większy dopał
i czy glosniki z drzwi maja jakas inna konstrukcje lub parametry? czy to ten sam glosnik?

- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
głośnik basowy jest inny, chociażby pod tym względem, że jeden to Blaupunkt a drugi Bose, konstrukcyjnie chyba też są inne. Lepiej by Ci wyszło faktycznie dołożyć i zrobić porządne audio. Niby Bose jest lepszy ale za te pieniądze ja bym się nie skusił. A w drzwiach parametry głośników są inne, w Bose wszystkie są podpięte do wzmaka.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2013, 10:20 przez Bartek_Brzeg, łącznie zmieniany 1 raz.