Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Moc wzmacniacza fabrycznego

Car Audio
ODPOWIEDZ
kris0802
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Moc wzmacniacza fabrycznego

Post autor: kris0802 » 17 maja 2013, 08:05

Witam,
czy ktoś się orientuje jakie parametry posiada fabryczny wzmacniacz w audi a6? Na pewno nie jest to system BOSE. Chciałbym również wiedzieć czy jest 2 czy 4 kanałowy. Czy ktoś podłączał subwoofer nie fabryczny? Czy wzmacniacz da radę z głośnikiem 30cm 150W RMS?

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 maja 2013, 22:57

kris0802, jeśli posiadasz nagłośnienie blaupunkt i masz suba w bagażniku to śmiało możesz podłączyć zewnętrzny sub pod warunkiem, że dostarczysz mu zasilanie 12 V a resztę wyciągniesz z wiązki z suba sygnał i pobudzenie wzmacniacza <okok>

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 maja 2013, 23:17

censored pisze:
daniel1997 pisze:kris0802, jeśli posiadasz nagłośnienie blaupunkt i masz suba w bagażniku to śmiało możesz podłączyć zewnętrzny sub pod warunkiem, że dostarczysz mu zasilanie 12 V a resztę wyciągniesz z wiązki z suba sygnał i pobudzenie wzmacniacza
Jasne , tylko to to samo jakby sobie kupił Boschmana lub inny super subwoofer i podłaczył kable do tylnych głośników albo do lampki w podsufitce :) <okok>
z lampki nie nada bo światło przygasa <rotfl> a tak poważnie mam dodatkowy sub zasilony osobnym 12 v a reszta podłączona z ori wiązki suba jak sybnał i pobudzenie wzamacniacza i wszystko śmiga.Ale wiadomo jak chce zrobić koncert Dody to nie tędy droga ;)

kris0802
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kris0802 » 21 maja 2013, 15:07

dziękuję za odpowiedzi:) Więc chyba lepiej pociągnąć całą nową wiązkę do wzmaka.
Tak mam pewnie blaupunkta i mam ori suba w bagażniku.

Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: zarzyk » 27 maja 2013, 03:33

Nie będę zakładał nowego tematu a widzę, że ktoś się tu zna na rzeczy :)
Mam seryjne audio w avanciku radio koncerta i każde drzwi maja głośniki plus seryjny sub w bagażniku. Gra ładnie nie powiem. Zastanawiam się nad zmiana na bosse. Teraz moje pytanie czy gra ten system duuużo lepiej? czy pasuje wtedy wszystko P&P czy trzeba coś więcej robić? zamieniam głośniki sub i już?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a

Awatar użytkownika
Bartek_Brzeg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartek_Brzeg » 27 maja 2013, 12:10

Ja mam u siebie Bose, a kolega ma zwykły system. Jak dla mnie różnica jest spora ale używany Bose kosztuje koło 500 a nawet 700 zł więc nie do koĂąca jestem pewien czy gra jest warta świeczki. Napewno zagra to lepiej ale koszta są. Z tego co czytałem to trzeba jeszcze zmienić kodowanie w radiu pod Bose ale to się VAG-iem robi.

piterm

Post autor: piterm » 27 maja 2013, 12:17

Jest w ogóle sens zmieniać blaupunkta na bose. Nie lepiej dołożyć trochę kasy i zrobić już konkretne audio?

Awatar użytkownika
Bartek_Brzeg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartek_Brzeg » 27 maja 2013, 12:45

No właśnie też mi się tak wydaje. Ja kupiłem swoją szóstkę już z Bose więc nie narzekam. Faktycznie jest różnica między Blaupunktem ale żeby tyle kasy na zabieg wymiany wyłożyć to bym się chyba nie zdecydował. A swoją drogą to nie trzeba też wymieniać wiązki kabli? Bo przecież w Bose cały zestaw jest napędzany wzmacniaczem a w zwykłym tylko tył i sub.

Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zarzyk » 27 maja 2013, 19:07

no dobra to już rozwiały się moje wątpliwości. Tylko jedno szybkie pytanie. Sam sub z Blaupunkt-a zamienie na ten z bose? O ile jest lepszy bas miedzy tymi subami. Wiem, że tył jest u mnie razem z subem podpięty i czy bez problemowo da rade zasilić tylne głośniki subem bose? też jest ze wzmacniaczem jak w Blaupunkcie?

Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zarzyk » 27 maja 2013, 20:49

no i się posypały moje marzenia :) będziemy cos kombinować. a sam glosnik basowy jest taki sam? już tak tylko teoretycznie pytam czy można do tego co mam doprowadzić jakiś ciut większy dopał :) i czy glosniki z drzwi maja jakas inna konstrukcje lub parametry? czy to ten sam glosnik?

Awatar użytkownika
Bartek_Brzeg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartek_Brzeg » 27 maja 2013, 23:21

głośnik basowy jest inny, chociażby pod tym względem, że jeden to Blaupunkt a drugi Bose, konstrukcyjnie chyba też są inne. Lepiej by Ci wyszło faktycznie dołożyć i zrobić porządne audio. Niby Bose jest lepszy ale za te pieniądze ja bym się nie skusił. A w drzwiach parametry głośników są inne, w Bose wszystkie są podpięte do wzmaka.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2013, 10:20 przez Bartek_Brzeg, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl