Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Kilka problemów z radiem po wymianie

Car Audio
ODPOWIEDZ
bury256

Kilka problemów z radiem po wymianie

Post autor: bury256 » 17 paź 2013, 18:19

Dzisiaj zmieniałem w mojej c5 z 1 Din na 2 Din i miejsce chorusa zajęło (tymczasowo) Audi Symphony
Obrazek

Gdy włączę radio przy wyłączonym zapłonie nie grają przednie głośniki, natomiast gdy włączę radio przy włączonym zapłonie grają wszystko jak powinny.
Włączając radyjko na zapłonie i wyciągając kluczyk, radio gra nadal OK.

Kolejny problem to nie wyświetla mi się RDS na Fisie tak jak miało to miejsce gdy miałem chorusa :/

I wcześniej gdy wyłączałem zapłon ale nie wyciągnąłem kluczyka radio przygasło ale nadal grało, dopiero po wyjęciu kluczyka wyłączało się całkowicie. Teraz nie reaguje wcale na kluczyk muszę włączać i wyłączać go ręcznie :/

Dodam, że nic nie zmieniałem po prostu podłączyłem kostki do radia.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 17 paź 2013, 20:58

bury256, zamontowałeś radio z polifta do prawidłowego działania potrzebujesz emulator can-bus.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 19 paź 2013, 14:43

daniel1997 pisze:bury256, zamontowałeś radio z polifta do prawidłowego działania potrzebujesz emulator can-bus.
Zgadza się.
bury256, jeśli kupisz adapter can-bus odnośnie radia i masz FIS'a, możesz mieć kiepską jakość wyświetlacza (niestety z radiem). Ale tak musi być. http://allegro.pl/ShowItem2.php/itemNot ... 2-symphony
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja