[A6 C5]Jaka to nawigacja? Proszę o pomoc.
[A6 C5]Jaka to nawigacja? Proszę o pomoc.
Witam. Chcialbym wgrać do nawigacji polską mapę, Z tego co czytałem w necie do tego modelu navi nie ma możliwośći wgrania map DX, a co za tym idzie map Polsk. Natomiast wyświetla mi sie komunikat że mam wlożyc mape TravelPilot DX. Mało tego auto jest sprowadzone z niemiec w 2005 i mialo już włożoną płyte z mapą niemiec. Po wyjęciu płyty okazało się ze jest to plyta przegrywana nieoryginalna podpisana "Deutchland DX 2003" Proszę o pomoc czy można wgrać tam mape polski.
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 20 mar 2010, 20:48 przez mnaczk, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
jest to navi RNS-D
skoro masz napisane please insert a CD Travel Pilot DX to płyty DX powinny chodzić również mapa Polski, tym bardziej że mapa Niemiec DX śmiga
proponował bym ci wgrać menu PL
a6-c5-wgrywanie-firmware-do-navigation- ... vt7805.htm
ja wgrałem i wszystko chodzi ok po polsku tylko dokładnie poczytaj post Mad_MAXA, ale zrobisz jak chcesz, do niczego Cię nie namawiam.
w necie znajdziesz mapy DX Polski i Czech, nagraj i spróbuj, jak byś miał problem z znalezieniem to uderz na PW to ci podeśle,
ja wczoraj nagrałem sobie mapę Polski i Czech 2009/2010 przynajmniej tak była podpisana ale czy jest taka nowa to wątpliwe, jeszcze jej nie sprawdzałem w trasie, ale wszystko działa
muszę jeszcze pokombinować żeby był lektor PL bo niby miał być ( przynajmniej tak pisali na stronce z której sciągnołem tą mapę)
już nie będę wspominać, że zmarnowałem 4 płytki zanim navi zaczęła widzieć i czytać mapę
skoro masz napisane please insert a CD Travel Pilot DX to płyty DX powinny chodzić również mapa Polski, tym bardziej że mapa Niemiec DX śmiga

proponował bym ci wgrać menu PL
a6-c5-wgrywanie-firmware-do-navigation- ... vt7805.htm
ja wgrałem i wszystko chodzi ok po polsku tylko dokładnie poczytaj post Mad_MAXA, ale zrobisz jak chcesz, do niczego Cię nie namawiam.
w necie znajdziesz mapy DX Polski i Czech, nagraj i spróbuj, jak byś miał problem z znalezieniem to uderz na PW to ci podeśle,
ja wczoraj nagrałem sobie mapę Polski i Czech 2009/2010 przynajmniej tak była podpisana ale czy jest taka nowa to wątpliwe, jeszcze jej nie sprawdzałem w trasie, ale wszystko działa

już nie będę wspominać, że zmarnowałem 4 płytki zanim navi zaczęła widzieć i czytać mapę
No i już wszystko śmiga. zmarnowałem 5 płytek.. 3 z mediaexpert -pokazywało ze nie może odczytać... potem próbowałem na maxellu - efekt połowiczny.. mapa się zainstalowała ale już aktywacji nie przeszło, pokazało że płyta jest niekompatybilna. Na końcu próbowałem na TDK i od razu wszystko pięknie śmigało. Po wyjęciu i włożeniu płytki znów pokazało że jest niekompatybilna ale wystarczyło ją przeczyścić i dalej śmiga aż miło. Mapa Niemiec była nagrana na płytce Platinum i działała.. więc przypuszczam że mapa Polski też by na Platinum -ie poszła. Nagrywałem w ClonieCD na nagrywarce TSSTcorp SH-S223B z prędkością 1x. Jak ktoś będzie chciał to moge nagrać film jak przebiega instalacja mapy w aucie. Ale to na wyraźną prośbę bo tak bez powodu to szkoda czasu 
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.