gra tylko jeden głosnik
gra tylko jeden głosnik
witam, jestem nowy, ale na forum nie znalazlem odpowiedzi. Moze jednak ktos bedzie wiedzial dlaczego gra tylko prawy przód. Świeżo kupiłem auto i mam z tym problem. Radio concert orag nagłośnienie BOSE ( wlaczajac radio pisze na nim BOSE). Mam tez tube w prawym boczku w bagazniku, bo mam wersje Avant. Nie wiem czy i gdzie jest wzmacniacz i jak go sprawdzic, bo wydaje mi sie ze on moze byc wadliwy ? Z góry dziekuje za pomoc 

właśnie zauważyłem, że na radiu pisze BOSE, a na subwooferze jest napisane blaupunkt... Czy jest możliwość, że radio jest źle zaprogramowane? A no i jeszcze pytanie jak się wyciąga radio ?
[ Dodano: 2016-12-19, 18:42 ]
mogę napisać jeszcze, że po wyjeciu radia i wpięciu zwykłego LG ( tylko podlaczone 2 kostki ISO) to okazało sie ze przód działa
Wiec winne moze byc tu radio fabryczne. Pytanie jak w podobny sposób moge sprawdzic tył?
[ Dodano: 2016-12-19, 18:42 ]
mogę napisać jeszcze, że po wyjeciu radia i wpięciu zwykłego LG ( tylko podlaczone 2 kostki ISO) to okazało sie ze przód działa

- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
a jak to LG jest wpięte - w wyjście głośnikowe czy liniowe? może nie masz BOSE tak naprawdę i wystarczy przekodowanie radia , jaka wtyczka jest przy subwooferze w bagazniku
o co chodzi - jak jest BOSE to wszystkie głośniki są napędzane przez wzmacniacz w bagazniku , sygnał z radia do niego idzie liniowy niewzmocniony - z górnej wtyczki mini iso
jak masz zwykły układ to - przód jest napędzany z radia z brązowej wtyki iso a tył liniowo z kostki mini iso do wzmacniacza w bagazniku
o co chodzi - jak jest BOSE to wszystkie głośniki są napędzane przez wzmacniacz w bagazniku , sygnał z radia do niego idzie liniowy niewzmocniony - z górnej wtyczki mini iso
jak masz zwykły układ to - przód jest napędzany z radia z brązowej wtyki iso a tył liniowo z kostki mini iso do wzmacniacza w bagazniku
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
no to masz zwykły układ , bo wtyka Bose jest prostokątna ma dwa rzedy i 24 piny chyba...
Jak jest Bose to tej brązowej wtyczki nawet nie ma
Musisz mieć jeszcze jedną wtyczkę nad tą brązową - na tym obrazku opisana Line-out
[ Dodano: 2016-12-19, 22:10 ]
Kodowanie masz tutaj- http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... n_I#Coding
Jak jest Bose to tej brązowej wtyczki nawet nie ma

Musisz mieć jeszcze jedną wtyczkę nad tą brązową - na tym obrazku opisana Line-out
[ Dodano: 2016-12-19, 22:10 ]
Kodowanie masz tutaj- http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... n_I#Coding
Miałeś rację. Zmieniłem przez kabelek na 00201 i działa przód. Teraz oddałem tubkę do elektronika i jutro mam nadzieje ogarnie mi temat
[ Dodano: 2017-01-19, 14:03 ]
dalej nie wiem dlaczego nie działa tył razem z tubą. Kupiłem druga taką samą tubę i ona też nie działa.... radio zakodowane kodem 00201 wg schematu. Co robic?
[ Dodano: 2017-01-20, 19:57 ]
Witam, temat zakończyłem. Dla potomnym napiszę gdyby ktoś miał podobny problem. Nagłosnienia nie mialem BOSE, a na radiu sie wyswietlal napis i początkowo dziala tylko prawy przedni glosnik. Po zmianie kodowanie na 00201 zaczeły przednie glosniki grac. Z tyłu nie gralo wiec myslalem ze to wina wzmacniacza. A okazalo sie ze mialem przerwany kabel remote od sterowania wzmacniaczem. po przeciągnieciu remote z radia do tuby, tylny prawy głośnik i tuba zaczela grac. Do testu mozna przy tubie zmostkowac stały + do remote. Ale tylko do testu, bo innaczej tuba bedzie kraść prąd gdy nie będzie grała. Na koniec nie działał lewy tylny głośnik i tu się okazały 2 przyczyny. Po pierwsze przerwany kabelek głośnika pod "harmonijką" tą gumową co łączy drzwi z słupkiem. A po 2 okazało się że też jest przerwany kabel z radia do wzmacniacza dający sygnał na lewy tylny głośnik. A więc na drugi dzień musiałem drugi kabel ciągnąć przez całe auto xd

[ Dodano: 2017-01-19, 14:03 ]
dalej nie wiem dlaczego nie działa tył razem z tubą. Kupiłem druga taką samą tubę i ona też nie działa.... radio zakodowane kodem 00201 wg schematu. Co robic?
[ Dodano: 2017-01-20, 19:57 ]
Witam, temat zakończyłem. Dla potomnym napiszę gdyby ktoś miał podobny problem. Nagłosnienia nie mialem BOSE, a na radiu sie wyswietlal napis i początkowo dziala tylko prawy przedni glosnik. Po zmianie kodowanie na 00201 zaczeły przednie glosniki grac. Z tyłu nie gralo wiec myslalem ze to wina wzmacniacza. A okazalo sie ze mialem przerwany kabel remote od sterowania wzmacniaczem. po przeciągnieciu remote z radia do tuby, tylny prawy głośnik i tuba zaczela grac. Do testu mozna przy tubie zmostkowac stały + do remote. Ale tylko do testu, bo innaczej tuba bedzie kraść prąd gdy nie będzie grała. Na koniec nie działał lewy tylny głośnik i tu się okazały 2 przyczyny. Po pierwsze przerwany kabelek głośnika pod "harmonijką" tą gumową co łączy drzwi z słupkiem. A po 2 okazało się że też jest przerwany kabel z radia do wzmacniacza dający sygnał na lewy tylny głośnik. A więc na drugi dzień musiałem drugi kabel ciągnąć przez całe auto xd