Witam Panowie
jestem na etapie kupowania cb radyjka, no i największy mam problem z miejscem montażu anteny. Jak to zrobiliście u siebie ?
Najprościej magnes, ale lubię mieć porządek w aucie i nie bardzo sobie wyobrażam latające kable.
Antena na stałe, to znowu problem z pociągnięciem kabli pod podsufitką. I rosnące koszty tej operacji, sam bym się tego nie podjął.
Możecie zapodać fotki, jak wygląda u was w avantach montaż anteny CB ?
[A6 C5 Avant] gdzie antena CB ?
- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
pancurski, już powinno byc ok szkoda tylko że wcieło resztę napisałem bardzo dużo i wszystko mi znikło :evil:
![Obrazek]()
zaznaczyłem miejsca gdzie na początku chciałem dac antenę ale jak zobaczyłem skutki takiego mocowania na klapie to szybko sobie wybiłem to z głowy ( chodzi mi tu o luzowanie się uchwytu od otwierania klapy i obcieranie uchwytu o lakier itp)
najestetyczniej wyciąć dziurę w dachu, będzie ładnie i profesjonalnie zarazem, ale ja jak pomyślę że mam wycinać dziurę w dachu to serce się kraja
ale z drugiej strony jak robimy to sami i dobrze zabezpieczymy otwór nic nie powinno się tam stać
zaznaczyłem miejsca gdzie na początku chciałem dac antenę ale jak zobaczyłem skutki takiego mocowania na klapie to szybko sobie wybiłem to z głowy ( chodzi mi tu o luzowanie się uchwytu od otwierania klapy i obcieranie uchwytu o lakier itp)
najestetyczniej wyciąć dziurę w dachu, będzie ładnie i profesjonalnie zarazem, ale ja jak pomyślę że mam wycinać dziurę w dachu to serce się kraja

- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
pancurski, wszystko robiłem sam, oczywiście bardzo przydało się forum i etka. kabelek antenowy jest całkowicie schowany, widać go tylko jak otworzy się klapę, potem idzie cały czas górą tak więc wszystkie osłony słupków były zdemontowane, w połowie pracy myślałem że mnie to przerośnie ale udało się zrobić tak jak chciałem,
oczywiście kabelek nie koliduje z kurtynami powietrznymi i jest schowany w karoserii auta, jedynie przy szybie przedniej nie mogłem go wpuścić w profil karoserii bo jest on zalany pianką i poszedł razem z wiązką przewodów ale tam w niczym nie przeszkadza,
najpierw chciałem zejść środkowym słupkiem do progu ale kabelka by mi nie starczyło
radyjko siedzi na stałe w półeczce pod włącznikiem świateł,
mikrofonik na przedłużaczu pod podłokietnikiem gdzie w schowku przy ręcznym zamontowałem gniazdo na wtyk do mikrofonu
ogólnie wszystkie kabelki schowane, męczy mnie tylko podłączenie mikrofonu do radia, na początku chciałem się wlutować w radio żeby nie sterczał tak ale stracił bym 5 letnią gwarancje na radyjko, i tak udało mi się kupic na allegro wtyk kątowy który nie będzie tak wystawać z radyjka
oczywiście kabelek nie koliduje z kurtynami powietrznymi i jest schowany w karoserii auta, jedynie przy szybie przedniej nie mogłem go wpuścić w profil karoserii bo jest on zalany pianką i poszedł razem z wiązką przewodów ale tam w niczym nie przeszkadza,
najpierw chciałem zejść środkowym słupkiem do progu ale kabelka by mi nie starczyło

radyjko siedzi na stałe w półeczce pod włącznikiem świateł,
mikrofonik na przedłużaczu pod podłokietnikiem gdzie w schowku przy ręcznym zamontowałem gniazdo na wtyk do mikrofonu
ogólnie wszystkie kabelki schowane, męczy mnie tylko podłączenie mikrofonu do radia, na początku chciałem się wlutować w radio żeby nie sterczał tak ale stracił bym 5 letnią gwarancje na radyjko, i tak udało mi się kupic na allegro wtyk kątowy który nie będzie tak wystawać z radyjka