Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Czy każde radio Concert II pasuje do A6 C5 przed liftowego

Car Audio
ODPOWIEDZ
stawr0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Czy każde radio Concert II pasuje do A6 C5 przed liftowego

Post autor: stawr0 » 04 lis 2014, 20:00

Witam,

szybkie pytanko czy każdy Concert II pasuje do A6 C5 99rok (przed liftem, oryginalnie był kaseciak). Mam też teraz bose (oryginalnie nie było)

mam możliwość kupna np radia z A3 z 2007 roku <??> lub A4 z 2004 roku

Proszę o info.

ps jak nie każde pasuje to proszę podać jakie pasuję ewentualnie "co" zrobić by każde pasowało.

ps2. zewnątrz wszystkie te radia wyglądają tak samo ale nie wiem cz można je podłączyć.

Dzięki za info.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 04 lis 2014, 20:14

Concert II bez rzeźby będzie pasował tylko z A6 , różnią się panele przednie - z A4 B6 ma chromowany pasek na górze radia a z A3 do 2004 roku będzie zbyt wąskie i ma skosy , w A3 późniejszym to jest chyba w ogóle prawie jak 2-din.

Same kostki są identyczne jak w Concercie u Ciebie,

Jak masz licznik z elektronicznym zegarkiem i Fis to będziesz musiał podciągnąc piny CAN-H i CAN-L pod pin 5 i 6 szarej kostki licznika. ( lub poprzekładać z tych które teraz masz ENA DATA i CLOCk

Jeśli licznik z analogowym zegarkiem i Fis to musisz zaopatrzyć się w emulator szyny CAN

stawr0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: stawr0 » 04 lis 2014, 20:51

o kurde ;/

czyli tylko z A6 szukać to nie wiedizałem ;/ dzięki za info.

Mam licznik z elektronicznym zegarkiem i FIS -ale nie wiem co to znaczy "podciągać PIN itp..." ;/ mam coś kupić?

[ Dodano: 2014-11-04, 20:51 ]
hmmm dziwne, na allegro jest np taka aukcja z tytułem:

"AUDI CONCERT II A2 A3 A4 A6 TT 22 CM RADIO"

co wygląda jak jedno radio do tylu modeli...

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 04 lis 2014, 21:22

ty szukasz właśnie 22 cm (23 cm były w A3 ) zresztą zmierz obecne radio to sam zobaczysz

Teraz Radio twoje komunikuje się z wyświetlaczem po 3 kabelkach - Enable , Data i Clock które łączą radio z szarą wtyczką w liczniku ( piny 11 ,12 ,13 )

Jeśli założysz Concert II to on komunikuje się z licznikiem po szynie CAN dwa kabelki - CAN-H i CAN-L - pin 5 i pin 6 szarej wtyczki przy liczniku

Na stronie 7 i dalej tego poradnika masz to ładnie opisane: https://penti.org/~harald/audi/RNS.pdf

Albo dokładasz te dwa przewody albo przepinasz istniejące powiedzmy ENAble i Data w kostkach radia i licznika.

Aha bez podłączenia do CAN - nie będzie podświetlenia przycisków i radio będzie się wyłaczać po godzinie.

Na forum już poruszany t.en temat , tak na szybko znalazłem: viewtopic.php?t=36445

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl