[ A6 C5] concert wyświetla TELEFON
[ A6 C5] concert wyświetla TELEFON
Cześć. Na wyświetlaczu mojego radia pojawił się wielki napis TELEFON. Odłączyłem na noc aku, chociaż czytałem że może nie pomóc. Niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, stąd moja prośba o pomoc.
dzięki
dzięki
oczywiście że mam telefon, ale z niego nie korzystałem i nie korzystam. po ostatnich deszczach możliwe że coś mi instalacja szwankuje. w czasie jazdy na chwilę zapalał się napis TELEFON następnie wyłączał się automatycznie. na drugi dzień napis już nie znikał. Kolega BP0903 poradził mi odpiąć telefon od radia. (dzięki za pomoc
) odłączyłem czerwony wtyk w radiu i problem zniknął(radio działa), niestety teraz na kompie nie mam poprawnej daty ani godziny.
p.s nie włącza mi się również sygnał zapalonych świateł przy otwartych drzwiach, (ale w moim samochodzie raz działa a raz nie - więc nie wiążę tych dwóch rzeczy razem).
wydaje mi się również zbyt duża wartość na aku - ponad 12 Ah

p.s nie włącza mi się również sygnał zapalonych świateł przy otwartych drzwiach, (ale w moim samochodzie raz działa a raz nie - więc nie wiążę tych dwóch rzeczy razem).
wydaje mi się również zbyt duża wartość na aku - ponad 12 Ah
odświeżę, mam ten sam problem.
Nagle niewiadomo dlaczego właczył mi się napis "TELEFON" i koniec... nic nie działa
Miałem telefon w podłokietniku, teraz go nigdzie nie ma (ani telefonu, ani wtyczek - tak kupiłem)
Czy jest jakaś inna opcja czy jedyna działająca to właśnie rozebranie radia i wypięcie czerwonej wtyczki?
Nagle niewiadomo dlaczego właczył mi się napis "TELEFON" i koniec... nic nie działa
Miałem telefon w podłokietniku, teraz go nigdzie nie ma (ani telefonu, ani wtyczek - tak kupiłem)
Czy jest jakaś inna opcja czy jedyna działająca to właśnie rozebranie radia i wypięcie czerwonej wtyczki?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie mam RNS-D , mam zwykły concert+ zmieniarka w bagażniku + subwoofer
(zdjęcie z internetu)
http://obrazki.elektroda.net/97_1218143156.jpg
Czyli jedynym wyjściem - trzeba wyciągnąć radio? Tego się też boję, bo nie mam PINu do radia... jak mi się zablokuje to dopiero będzie "afera"
(zdjęcie z internetu)
http://obrazki.elektroda.net/97_1218143156.jpg
Czyli jedynym wyjściem - trzeba wyciągnąć radio? Tego się też boję, bo nie mam PINu do radia... jak mi się zablokuje to dopiero będzie "afera"

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
Wyjęcie radia nie wiąże się z wypięciem kostek i zakodowaniem radia.
Tu masz opis kostek
![Obrazek]()
Wypinając wtyczkę telefonu lub ucinając i izolując kabel TEL MUTE nie rozłączasz zasilania.
Ja też u siebie to robiłem i nie wpisywałem codu.
Tu masz opis kostek
Wypinając wtyczkę telefonu lub ucinając i izolując kabel TEL MUTE nie rozłączasz zasilania.
Ja też u siebie to robiłem i nie wpisywałem codu.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
Witam. Dwa dni temu pojawił sie u mnie napis Telefon na radiu , radio przestalo grać ,ale ze wzgledu na brak czasu olałem sprawe. Dzisiaj wchodze do samochodu a akumulator totalnie wyładowany do zera. Radio to Audi Concert . Wyciąglem radio ale nie mam wogóle wpietej tej pionowej wtyczki co u kolegi wyzej (czerwona). Gdzie szukać przyczyny rozladowania?
Audi 2.7T obecnie 450KM 550nm