Blaupunkt Orlando DJ
Blaupunkt Orlando DJ
Witam
Mam w swojej A6 C5 Avant w/w radyjko. Muszę je wymienić gdyż poleciał, a w zasadzie powoli leci wyświetlacz.
Ponad to ostatnio jak słucham radia to odnoszę wrażenie, że słabo łapie sygnał, a w nawet niewielkich tunelach gubi sygnał.
Sprawa nr.2 mój mały synek bawiąc się radiem chyba za mocno nacisnął guzik przyciszania i teraz po jego naciśnięciu nie słychać tzw kliknięcia i często samo się rozgłośnia lub przycisza.
Znalazłem na allegro takie aukcje:
http://allegro.pl/pioneer-radio-audi-a6 ... 01649.html
http://allegro.pl/sony-nowe-radio-z-aux ... 71917.html
http://allegro.pl/sony-radio-usb-aux-ra ... 28912.html
Czy ktoś skusi się i pomoże mi w wyborze radia do mojej "pszczółki"?
A może macie inne propozycje aby rozwiązać mój problem?
Liczę na pomoc.
Mam w swojej A6 C5 Avant w/w radyjko. Muszę je wymienić gdyż poleciał, a w zasadzie powoli leci wyświetlacz.
Ponad to ostatnio jak słucham radia to odnoszę wrażenie, że słabo łapie sygnał, a w nawet niewielkich tunelach gubi sygnał.
Sprawa nr.2 mój mały synek bawiąc się radiem chyba za mocno nacisnął guzik przyciszania i teraz po jego naciśnięciu nie słychać tzw kliknięcia i często samo się rozgłośnia lub przycisza.
Znalazłem na allegro takie aukcje:
http://allegro.pl/pioneer-radio-audi-a6 ... 01649.html
http://allegro.pl/sony-nowe-radio-z-aux ... 71917.html
http://allegro.pl/sony-radio-usb-aux-ra ... 28912.html
Czy ktoś skusi się i pomoże mi w wyborze radia do mojej "pszczółki"?
A może macie inne propozycje aby rozwiązać mój problem?
Liczę na pomoc.
Tylko ta marka ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A4 B5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wszystkie trzy radia fajne opcje, ale czy myślałeś może nad wyminą na radio oryginalne np Concert 2 ? Ja takowe posiadam i jestem zadowolony. Oryginal to Oryginał.
PS. Twoje radio to jakiś zabytek
Pierwszy raz takie widze w A6.
PS. Twoje radio to jakiś zabytek

Było: A6 C5 1.8T 308/441
A6 C5 2.7 BiT 285/419
BMW E90 335i 385/601
Jest: A6 C7 3.0T 448/530
A4 B5 1.6 LPG
A6 C5 2.7 BiT 285/419
BMW E90 335i 385/601
Jest: A6 C7 3.0T 448/530
A4 B5 1.6 LPG
Berez1991 pisze:Wszystkie trzy radia fajne opcje, ale czy myślałeś może nad wyminą na radio oryginalne np Concert 2 ?
PS. Twoje radio to jakiś zabytekPierwszy raz takie widze w A6.
Nie myślałem nad wymianą na oryginalne, a to tylko dlatego że przydało by mi się radio na którym mógłbym słuchać swoich nagranych, gdziekolwiek (płyta, usb) piosenek. Zmieniarka mi padła a Concert plus zmieniarka to dość duży wydatek.
Co do mojego radia "zabytku" to cóż... z takim radiem kupiłem swoją A6
Tylko ta marka ...
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
W mojej opinii, każde markowe radio, nawet z tych najtańszych serii, gra lepiej niż oryginalne (jakie by ono nie było). Poszukaj może coś spod szyldu Alpine, Kenwood... niby w tej kwocie to samo co reszta, ale często do niższych serii pakują lepsze podzespoły elektroniczne.Kimoto pisze:A jak ma się jakość dźwięku z tych "podróbek" do jakości z np. Contert2 ?
Pozdrawiam...
O... Ciekawa informacja.yaszczur pisze:W mojej opinii, każde markowe radio, nawet z tych najtańszych serii, gra lepiej niż oryginalne
Nie jestem pewien czy te marki nie będą dużo droższe, nie mniej jednak postaram się coś wyszukać co mogło by mnie zainteresować.yaszczur pisze:Poszukaj może coś spod szyldu Alpine, Kenwood
A jeśli odłączę oryginalne moje radio to komputer nie wysypie jakiegoś błędu?
Tylko ta marka ...
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
Mają modele w okolicach 300zł. Druga sprawa, jeśli chodzi o sprzęt caraudio, często w obiegu są lepsze używane modele w dobrym stanie.Kimoto pisze:Nie jestem pewien czy te marki nie będą dużo droższe, nie mniej jednak postaram się coś wyszukać co mogło by mnie zainteresować.
Nic się nie stanie.Kimoto pisze:A jeśli odłączę oryginalne moje radio to komputer nie wysypie jakiegoś błędu?
Pozdrawiam...
Też przed chwilą pomyślałem o jakiejś używce.yaszczur pisze:często w obiegu są lepsze używane modele w dobrym stanie
W aukcjach do których wrzuciłem linki są oprócz radia są dodatki do "przerobienia" a w zasadzie bezproblemowego podłączenia zamiennego radia w miejsce oryginalnego. Czy to faktycznie jest konieczne czy to tylko chwyt marketingowy?yaszczur pisze:Nic się nie stanie
Tylko ta marka ...
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli masz głośniki z tyłu i subwoofer, potrzebna będzie przejściówka/adapter, żeby wszystko sprawnie grało. W tej kwestii zerknij poniżej, zanim temat zniknie ze śmietnika (wklejałem tam linki)Kimoto pisze:W aukcjach do których wrzuciłem linki są oprócz radia są dodatki do "przerobienia" a w zasadzie bezproblemowego podłączenia zamiennego radia w miejsce oryginalnego. Czy to faktycznie jest konieczne czy to tylko chwyt marketingowy?
viewtopic.php?t=73684
Pozdrawiam...
Mam wszędzie standardowe, fabryczne głośniki. Na tą chwilę takie nagłośnienie mi wystarczy. Nie grają jakoś rewelacyjnie ale muzyka jest na akceptowalnym poziomie. Do takiego zestawu też potrzebuję dodatków?yaszczur pisze:Jeśli masz głośniki z tyłu i subwoofer, potrzebna będzie przejściówka/adapter, żeby wszystko sprawnie grało.
Dzięki za linka do tematu, zabieram się za przeglądanie i czytanie.
Tylko ta marka ...
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli masz Subwoofer, potrzebujesz przejściówki jeśli nie, podłączysz wszystko bez dodatków.Kimoto pisze:Mam wszędzie standardowe, fabryczne głośniki. Na tą chwilę takie nagłośnienie mi wystarczy. Nie grają jakoś rewelacyjnie ale muzyka jest na akceptowalnym poziomie. Do takiego zestawu też potrzebuję dodatków?
Pozdrawiam...
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
ZESTAW ZAWIERA:Kimoto pisze:Nie rozumiem tylko po co tyle dodatków do tych sprzętów z aukcji jakie podałem na początku.
1 x FABRYCZNIE NOWE ZAPAKOWANE RADIO (wiadomo)
1 x METALOWA PÓŁKIESZEŃ DO RADIA (dodają z każdym radiem, potrzebna do montażu w szczelinie)
1 x KOSTKA ISO (kostka w uniwersalnym standardzie podłączeniowym)
1 x KLUCZE DO RADIA (potrzebne do wyjmowania radia z półkieszeni)
1 x MODUŁ DO URUCHOMIENIA TYLNYCH GŁOŚNIKÓW I SUBWOOFERA (omawialiśmy wyżej)
1 x RAMKA RADIOWA DO DOPASOWANIA MIEJSCA PO FABRYCZNYM RADIU W SAMOCHODZIE DO NOWEGO RADIA (seryjne radio jest szersze, więc potrzebne są boczne "atrapki" , żeby wszystko dobrze wyglądało. W Twoim przypadku chyba już są, nie widzę dokładnie na foto)
1 x SEPARATOR ANTENOWY DO ZASILANIA WZMACNIACZA W FABRYCZNEJ ANTENIE (nie do końca potrzebny)
1 x REDUKCJA ANTENOWA DO FABRYCZNEJ INSTALACJI (wtyk antenowy audi, różni się od gniazda w popularnych radiach, potrzebna jest więc przejściówka)
1 x KOMPLET KLUCZY DO WYJĘCIA FABRYCZNEGO RADIA (nie do końca potrzebny)
Pozdrawiam...