tejko
widzisz jak ktoś coś przerabiał albo ma o czymś pojęcie to jest madry jakie to proste, a jak ktoś poraz pierwszy podchodzi do czego kolwiek to trzeba się zastanowić albo doradzić i myslę że to forum po to jest żeby się doradzać podzielac swojimi doświadczeniami itd.

! Mylę się
A co do podłaczenia dodatkowej tuby nie ma dokładnie nic na forum bo sam szukałem a tubę z wzmacniaczem podłanczałem już w 10 swoich autach
Więc do rzeczy
w oryginalnych radiach w Audi nie ma wyjścia tz. "Cincz" RCA, ale niektóre wzmacniacze mają wejście do dzwięku z glośnika np. tylniego (bo do wzmacniacza do tuby, sobwoowera potrzebny jest sygnał z 1 kanału), ale prościej jest dokupić na allegro przejście z gniazda (każde radio Audi)- niebieski kolor na RCA (cincz) i po koleji - przewody zasilające wzmacniacz i tak musisz mieć min 6-10(kawdrat) czyli grube (testowałem im lepszy prad tym mniej zakłuceń i lepszy Bass nie charczacy i pukajacy

więc plus od akumulatrora ciągniesz do bagaznika a minus gdzieś z masy auta (podstawa zasilenia wzmacniacza) następnie kupujesz sprecjalne przewody RCA (cincz) do CarAudio i ciagniesz z radia od przejsciówki w/w (kupionej na allegro) do bagażnika (w środku każdego przewodu RCA jest oddzielający dwa kanały przewód słózący do podłaczenia zasilania do wzmacniacza aby się właczył podczas włąnczania Radia a w Radiu podłanczasz go do niebieskiego przewodu czyli wysuwanie się anteny ) od wzmacniacza podłanczasz pzewody do tuby, sobwoowera i wszystko gra jak należy a fabryczny sobwoower niech sobie gra basy robisz na słebe żeby głośniki w drzwiach nie charczały a przy wzmacniaczu do tuby podkręcasz żeby wszystko pasowało i ładnie się zgrywało
Myslę że opisłaem w miare przejżyście

Jak by co to pisz wytłumaczę co i jak a sam w swojej tez bedę podłanczał Tubę bo ten fabryczny daje radę ale nie ma tego czegoś (ciśnienia)