Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

audi concert (1 lub 2) czy inne radio?

Car Audio
ODPOWIEDZ
lpokarse
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

audi concert (1 lub 2) czy inne radio?

Post autor: lpokarse » 02 lis 2016, 10:29

Cześć, przekopałem już wiele tematów, ale nie mogłem się dokładnie dokopać do klucza moich intencji, a mianowicie:
posiadam audi a6c5 z 1998 roku (avant) i przyszła mi myśl by wymienić radio w moim aucie (nie mam oryginalnego). W drugim samochodzie mam jakiegoś Pioniera za 200 zł (cały świeci na czerwono, więc wizualnie pasowałby), więc mógłbym spokojnie je przełożyć, ale chciałbym poznać 3 odpowiedzi na temat audi concert.

1. Czym się różni audi concert od audi concert 2? Nie chodzi mi o sam wygląd, lecz o jakość grania. Czy mając zmieniarkę przy audi concert będzie lepiej grało z płyt od audi concert 2, które w standardzie posiada CD?

2. Czy w moim przypadku decydując się na audi concert 2 ten z CD musze jeszcze jakiś modulator kupować? Chciałbym aby podświetlało mi wszystko na czerwowo, nie zależy mi już nawet na tym by info było na FISie.
Posiadam pełny FIS, posiadam zegarek ale nie cyfrowy, nie posiadam daty - zakładam, że mają je samochodu nowsze po LIFCIE.
Więc wstawiając do 1998r Avanta audi concert 2 będę musiał dokupować coś jeszcze czy wszystko będzie śmigało jak trzeba?

3. audi concert 2 ludzie z allegro wstawiają i piszą 22 cm, z audi a6c5. Niektórzy sprzedają z A4B6 czy B7. Ale jeżeli kupie typowego audi concert 2 z a6c5 to będzie działało mi podświetlenie panelu? Czy to działa bez modułu tylko w wersjach po 2002r w tych audi?

Z góry dziękuje za odpowiedź

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 02 lis 2016, 17:14

1. ciężko mi stwierdzić co do dzwieku to nie wiem ale:
Concert I - to kaseciak , komunikacja z licznikiem po ENA , DATA , CLOCK , podświetlenie logika zapłonu po kablach
Concert II - to CD , komunikacja CAN , podświetlenia logika zapłonu po CAN

2. tak emulator CAN który przemieni sygnał 12V na zapłonie i podświetleniu na sygnały CAN , z reguły przemieniają też sygnał RDS z ENA DATA CLOCK na CAN

3. radia z C5 mają chowane gałki jeśli dobrze kojarze , z B6 ma srebrny chromowany pasek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl