A6 c5 nie grają tylne głośniki
A6 c5 nie grają tylne głośniki
Witam. Wyjąłem radio, ponieważ nie grają mi tylne głośniki. Zdjąłem również tapicerkę z bocznych drzwi z tyły i mam głośniki blaupunkta i są podłączone. Przesłam zdjęcia czy dobrze podłączyłem to i ogólnie jakie mam wejścia. Dodam, ze nie mam suba oryginalnie w bagażniku. Czy ta czerwona kostka odpowiada za wszystkie głośniki?
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Taklechita18 pisze:Czy ta czerwona kostka odpowiada za wszystkie głośniki?
Wygląda na to, że podłączone jest dobrze, bo ciężko się pomylić skoro każda kostka pasuje tylko w jedno miejsce i w jednej pozycji. Sprawdź, czy radio podaje napięcie na każdym wyjściu głośnikowym, można sprawdzić też głośniki na krótko, czy są sprawne (choć wątpię, żeby po obu stronach się uszkodziły).
Pozdrawiam...
-
- Forum Audi A6 / A7
witam a ja mam pytanie wogole juz odmienne. mianowicie nie graja mi tylne glosniki. posiadam radio chorus z lepki wynika ze nie obsługuje tylnych glosnikow tylko pdpiete sa przednie i jest ok , ale posiadam suba i do radia idzie dodatkowa kostka od suba w ktorej sa kabelki od tylnych glosnikow . suboofer gra normalnie ale glosniki nie
teraz pytanie czy przerwane sa kable czy glosniki spalone
[ Dodano: 2016-02-06, 13:20 ]
przepraszam prostuje jednak po sciagnieciu tapicerki okazalo sie ze nie mam glosnikow:/ teraz pytanie czy bedzie okablowanie podprowadzone czy nie
i drugie jak nie mam okablowania to moge podciagnac z suba
pod glosniki ?

[ Dodano: 2016-02-06, 13:20 ]
przepraszam prostuje jednak po sciagnieciu tapicerki okazalo sie ze nie mam glosnikow:/ teraz pytanie czy bedzie okablowanie podprowadzone czy nie

i drugie jak nie mam okablowania to moge podciagnac z suba

- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Stefan
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeżeli masz fabryczny subwoofer Blaupunkt to można z niego jak najbardziej zasilić tylne głośniki, opis wtyczki w subwooferze pod załączonymi linkami. Być może po dołożeniu tylnych głośników będzie trzeba zmienić kodowanie w radiu.
Opis kostki tutaj:
viewtopic.php?t=65168
i tutaj:
subwoofer-vt66070.htm
Opis kostki tutaj:
viewtopic.php?t=65168
i tutaj:
subwoofer-vt66070.htm
-
- Forum Audi A6 / A7