Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

A6 C5 Navigation plus i zestaw Parrot

Car Audio
ODPOWIEDZ
foti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 Navigation plus i zestaw Parrot

Post autor: foti » 08 kwie 2017, 18:33

Piszę taki temat gdyż po kupnie auta przeszkadzało mi że odbieram telefon w uchwycie przez głośnik, nic nie słychać a dużo jeżdzę.
Postanowiłem zrobić zestaw głośnomówiący( zrobić kupiony czyli podłączyć)
Najpierw myślałem nad wymianą na nowszą nawigację i dokupcie modułu BT.
Ale ta nowa Nawigacja 2000 na Allegro albo w pobliżu cena, do tego moduł BT ok 1000 zł. Pomysł upadł.
Drugim pomysłem był zakup radia z Androidem, zestawem internetem w jednym. Navi Premium chyba koszt ok 2000. TO by była chyba myślę najlepsza opcja ale wystraszyły mnie opinie że słabe radio źle odbiera itp. Nie wiem czy dobrze zrobiłem że zrezygnowałem z tego pomysłu. Byłby zestaw głośnomówiący (można było wybrać z opcją Parrot), internet w aucie i wszystko na co pozwala Android. No ale z tego zrezygnowałem

Zakupiłem zestaw głośnomówiący Parrtot.

Sprzedawca zapewniał że w moim aucie sa złącza ISO i nic nie muszę dokupować.

Pożyczyłem od kumpla nożyki do wyciągania nawigacji. Odkręciłem schowek, pociągnąłem kabel od mikrofonu w prawo i słupkiem w dół za schowek. W komplecie były przejściówki kabli i głośników i zasilania. Po przepinałem wtyczki w odpowiednie złącza i wszystko śmiga bez problemu.
WIęc gdyby ktoś chciał zamontować u siebie to nie jest to żadna filozofia.
Nic nie trzeba ciąć w kablach, przełączać. Wypina się tylko wtyczki z radia i wpina do przejściówek które się wpina do radia i do Parrota. i to wszystko. Nie mam wprawy w robotach mechanicznych ale z pjechaniem na stację po tryty do spięcia kabli i centralki z autem zajęło mi to niecałą godzinę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl