(A6 C5)którędy puścic kable z aku do wnętrza na wzmacniacz?
(A6 C5)którędy puścic kable z aku do wnętrza na wzmacniacz?
Witam forumowiczow, Panowie szukalem w dziale car audio ale nic nie znalazlem. A ktos z Was na pewno juz przeciagal kable z akumulatora do wzmacniacza. Zmienilem oryginalne radyjko na Piooniera i nie mam pojecia gdzie puscic kabel zasilajacy wmacniacz. Zdjalem poleczke nad aku, ale nie ma tam zadnych otworow. A podszybie boje sie zdejmowac bo nigdu tego nie robilem. Pomozcie prosze ziomki. Kable do wzmacniacza plus sygnalowy juz wyprowadzone...i nie wiem jak z tym zasilaniem...
Hejka, podjechałem do jednego magika elektryka i ten mówi że nie trzeba ciągnąć aż z pod maski, bo koło bezpieczników jak się odkręci osłonę pod kierownicą widać jakies przekaźniki czy coś. I jest tam taki jakiś nr 30, co ma podobno stałe zasilanie połączone z aku. Zarobił oczko, przykręcił i malina
Może komuś się przyda

Może komuś się przyda
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Takie kable to bezpośrednio z aku się ciągnie, aczkolwiek widywałem juz różne wynalazki, że gość się podpiął z wzmakiem pod postojówki w bagolu 
hie hie...
Niech żyje fantazja :-D
Wracając do tematu - mnie też czeka podpinka drugiego wzmaka na głosniczki w drzwiach.
Jeden juz siedzi i zasila skrzyneczkę z 1100 W

hie hie...
Niech żyje fantazja :-D
Wracając do tematu - mnie też czeka podpinka drugiego wzmaka na głosniczki w drzwiach.
Jeden juz siedzi i zasila skrzyneczkę z 1100 W

Jeśli o mnie chodzi to miałem problem z wymontowaniem tej półki spod kierownicy , poza tym od strony silnika nie mogłem znaleźć żadnej zaślepki , wszystko było przysłonięte a jak już była przestrzeń to zero zaślepek ..
Zabrałem się od drugiej strony (strona pasażera) , bez problemu wyciągnąłem uszczelke przy rurkach od klimy i tam wsunąłem kabel , od środka wymontowałem schowek(3 śruby od góry i dwie z dołu) . Dalej przeciągnałem standardowo pod plastikami (powsuwałem przewód bez wymontowywania plastików)
Moim zdaniem zdecydowanie najprostrzy sposób na przeciągnięcie kabla prądowego z aku do bagażnika
Pozdro
Zabrałem się od drugiej strony (strona pasażera) , bez problemu wyciągnąłem uszczelke przy rurkach od klimy i tam wsunąłem kabel , od środka wymontowałem schowek(3 śruby od góry i dwie z dołu) . Dalej przeciągnałem standardowo pod plastikami (powsuwałem przewód bez wymontowywania plastików)
Moim zdaniem zdecydowanie najprostrzy sposób na przeciągnięcie kabla prądowego z aku do bagażnika

Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
mam tak samo i jest okmeta pisze:Jeśli o mnie chodzi to miałem problem z wymontowaniem tej półki spod kierownicy , poza tym od strony silnika nie mogłem znaleźć żadnej zaślepki , wszystko było przysłonięte a jak już była przestrzeń to zero zaślepek ..
Moim zdaniem zdecydowanie najprostrzy sposób na przeciągnięcie kabla prądowego z aku do bagażnika![]()
Pozdro
dalem go w miejscu przejscia dodatkowo w peszel bo to roznie moze byc
polecam to rozwaizanie
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
jak masz obawy to naciagnij peszel na przewod zasilania i tylemeta pisze:hmm zastanawiam sie tylko czy te rurki się za bardzo nie nagrzewają... bo kabel mam dociśnięty do jednej z rurek przy wyjściu z uszczelki na zewnątrz - jakieś opinie?
może lepiej naciąć uszczelke i wyjść z kablem bez dociskania do rurki?
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Jestem tutaj pierwszy raz więc witam wszystkich serdecznie.
Ja mam ten sam problem z przeprowadzeniem kabla prądowego Aku do bagażnika.
Czytałem wiele na ten temat na forum i nie tylko więc nie wiem czy ktoś wpadł na pomysł który przedstawię poniżej
Czytając powyższe wypowiedzi dotyczące różnych sposobów przeprowadzenia kabla i patrząc na oryginalny wzmacniacz który mieści się w bagażniku audi a6 zastanawiam się czy nie dałoby rade podłączyć zasilania nowej ( dodatkowej ) końcówki pod zasilanie w ( różowej ) kostce oryginalnego wzmacniacza? Czy to zasilanie oryginalnego wzmacniacza nie jest również poprowadzone bezpośrednio z Aku??
Z góry uprzedzam że nie potrzebuje jakiegoś super dużego poboru prądu. Mam małą skrzynie Magnata 300W i do tego wzmacniacz Magnat 500W.
Co sądzicie o tym wszystkim??
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
Ja mam ten sam problem z przeprowadzeniem kabla prądowego Aku do bagażnika.
Czytałem wiele na ten temat na forum i nie tylko więc nie wiem czy ktoś wpadł na pomysł który przedstawię poniżej
Czytając powyższe wypowiedzi dotyczące różnych sposobów przeprowadzenia kabla i patrząc na oryginalny wzmacniacz który mieści się w bagażniku audi a6 zastanawiam się czy nie dałoby rade podłączyć zasilania nowej ( dodatkowej ) końcówki pod zasilanie w ( różowej ) kostce oryginalnego wzmacniacza? Czy to zasilanie oryginalnego wzmacniacza nie jest również poprowadzone bezpośrednio z Aku??
Z góry uprzedzam że nie potrzebuje jakiegoś super dużego poboru prądu. Mam małą skrzynie Magnata 300W i do tego wzmacniacz Magnat 500W.
Co sądzicie o tym wszystkim??
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
- Adrian1989
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam położony ,,+" i ,,-" położony przez skrzynkę komputera (bezpieczniki) dalej progiem od kierowcy (2 kable 20mm mieszczą się bez problemu) do bagażnika.
Sygnałowe progiem pasażera aby uniknąć zakłóceń.
Dlaczego ,,+'' i ,,-'' od akumulatora a nie masa z auta? 2 wzmacniacze, duży pobór
Pozdrawiam
Dlaczego ,,+'' i ,,-'' od akumulatora a nie masa z auta? 2 wzmacniacze, duży pobór

Pozdrawiam
masa od aku czy z karoserii - temat rzeka na nie jednym forummaro88 pisze:Ja mam położony ,,+" i ,,-" położony przez skrzynkę komputera (bezpieczniki) dalej progiem od kierowcy (2 kable 20mm mieszczą się bez problemu) do bagażnika.
Pozdrawiam

A sprawdzałeś, czy jest różnica miedzy aku-wzmak a karoseria-wzmak? Z czystewj ciekawości, sam mam konkretne kable do położenia i mam zarówno plus jak i mase dlugą, i nie wiem czy uciac i dac do karoserii czy przeciagnac do aku.