Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

(A6 C5)którędy puścic kable z aku do wnętrza na wzmacniacz?

Car Audio
misiekA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

(A6 C5)którędy puścic kable z aku do wnętrza na wzmacniacz?

Post autor: misiekA6 » 31 mar 2009, 01:07

Witam forumowiczow, Panowie szukalem w dziale car audio ale nic nie znalazlem. A ktos z Was na pewno juz przeciagal kable z akumulatora do wzmacniacza. Zmienilem oryginalne radyjko na Piooniera i nie mam pojecia gdzie puscic kabel zasilajacy wmacniacz. Zdjalem poleczke nad aku, ale nie ma tam zadnych otworow. A podszybie boje sie zdejmowac bo nigdu tego nie robilem. Pomozcie prosze ziomki. Kable do wzmacniacza plus sygnalowy juz wyprowadzone...i nie wiem jak z tym zasilaniem...

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 31 mar 2009, 09:17

misiekA6,
Wpuszczaj się przez puszkę od kompa pod maską :-)
Najpierw masz gumową uszczelkę, przez którą możesz śmiało puszczać kabel, a poźniej już tylko w skrzyneczce z kompem i wejdziesz spokojine z kabelkiem do wnętrza <ok>

misiekA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: misiekA6 » 01 kwie 2009, 09:32

Hejka, podjechałem do jednego magika elektryka i ten mówi że nie trzeba ciągnąć aż z pod maski, bo koło bezpieczników jak się odkręci osłonę pod kierownicą widać jakies przekaźniki czy coś. I jest tam taki jakiś nr 30, co ma podobno stałe zasilanie połączone z aku. Zarobił oczko, przykręcił i malina <ok>
Może komuś się przyda

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 01 kwie 2009, 09:52

Takie kable to bezpośrednio z aku się ciągnie, aczkolwiek widywałem juz różne wynalazki, że gość się podpiął z wzmakiem pod postojówki w bagolu :-)
hie hie...
Niech żyje fantazja :-D

Wracając do tematu - mnie też czeka podpinka drugiego wzmaka na głosniczki w drzwiach.
Jeden juz siedzi i zasila skrzyneczkę z 1100 W :-)

Awatar użytkownika
meta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: meta » 18 kwie 2010, 01:54

Jeśli o mnie chodzi to miałem problem z wymontowaniem tej półki spod kierownicy , poza tym od strony silnika nie mogłem znaleźć żadnej zaślepki , wszystko było przysłonięte a jak już była przestrzeń to zero zaślepek ..
Zabrałem się od drugiej strony (strona pasażera) , bez problemu wyciągnąłem uszczelke przy rurkach od klimy i tam wsunąłem kabel , od środka wymontowałem schowek(3 śruby od góry i dwie z dołu) . Dalej przeciągnałem standardowo pod plastikami (powsuwałem przewód bez wymontowywania plastików)
Moim zdaniem zdecydowanie najprostrzy sposób na przeciągnięcie kabla prądowego z aku do bagażnika :-)

Pozdro

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM

Post autor: axe » 18 kwie 2010, 02:27

meta pisze:Jeśli o mnie chodzi to miałem problem z wymontowaniem tej półki spod kierownicy , poza tym od strony silnika nie mogłem znaleźć żadnej zaślepki , wszystko było przysłonięte a jak już była przestrzeń to zero zaślepek ..
Zabrałem się od drugiej strony (strona pasażera) , bez problemu wyciągnąłem uszczelke przy rurkach od klimy i tam wsunąłem kabel , od środka wymontowałem schowek(3 śruby od góry i dwie z dołu) . Dalej przeciągnałem standardowo pod plastikami (powsuwałem przewód bez wymontowywania plastików)
Moim zdaniem zdecydowanie najprostrzy sposób na przeciągnięcie kabla prądowego z aku do bagażnika :-)

Pozdro
mam tak samo i jest ok
dalem go w miejscu przejscia dodatkowo w peszel bo to roznie moze byc

polecam to rozwaizanie
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

Awatar użytkownika
meta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: meta » 18 kwie 2010, 12:22

hmm zastanawiam sie tylko czy te rurki się za bardzo nie nagrzewają... bo kabel mam dociśnięty do jednej z rurek przy wyjściu z uszczelki na zewnątrz - jakieś opinie?
może lepiej naciąć uszczelke i wyjść z kablem bez dociskania do rurki?

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM

Post autor: axe » 18 kwie 2010, 18:18

meta pisze:hmm zastanawiam sie tylko czy te rurki się za bardzo nie nagrzewają... bo kabel mam dociśnięty do jednej z rurek przy wyjściu z uszczelki na zewnątrz - jakieś opinie?
może lepiej naciąć uszczelke i wyjść z kablem bez dociskania do rurki?
jak masz obawy to naciagnij peszel na przewod zasilania i tyle
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

zazikor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zazikor » 29 mar 2011, 19:25

Jestem tutaj pierwszy raz więc witam wszystkich serdecznie.

Ja mam ten sam problem z przeprowadzeniem kabla prądowego Aku do bagażnika.

Czytałem wiele na ten temat na forum i nie tylko więc nie wiem czy ktoś wpadł na pomysł który przedstawię poniżej

Czytając powyższe wypowiedzi dotyczące różnych sposobów przeprowadzenia kabla i patrząc na oryginalny wzmacniacz który mieści się w bagażniku audi a6 zastanawiam się czy nie dałoby rade podłączyć zasilania nowej ( dodatkowej ) końcówki pod zasilanie w ( różowej ) kostce oryginalnego wzmacniacza? Czy to zasilanie oryginalnego wzmacniacza nie jest również poprowadzone bezpośrednio z Aku??

Z góry uprzedzam że nie potrzebuje jakiegoś super dużego poboru prądu. Mam małą skrzynie Magnata 300W i do tego wzmacniacz Magnat 500W.

Co sądzicie o tym wszystkim??

Z góry dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam

szato26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szato26 » 25 mar 2014, 21:12

witam podlanczam sie do tematu otoz mam audi a6 c5 i ktoredy najlepiej i najprosciej pociagnac przewod z aku do srodka auta i do baagaznika
mario

Awatar użytkownika
Adrian1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adrian1989 » 26 mar 2014, 00:46

według mnie od kierowcy przez skrzynkę z bezpiecznikami potem pod kierownicą a następni w listwie przy drzwiach i git;) ja tak mam nic nie widać:) tylko odrobina czasu i cierpliwości:) życzę powodzenia!!

mar-for-a6

Post autor: mar-for-a6 » 26 mar 2014, 04:58

Ja mam położony ,,+" i ,,-" położony przez skrzynkę komputera (bezpieczniki) dalej progiem od kierowcy (2 kable 20mm mieszczą się bez problemu) do bagażnika.
Sygnałowe progiem pasażera aby uniknąć zakłóceń.
Dlaczego ,,+'' i ,,-'' od akumulatora a nie masa z auta? 2 wzmacniacze, duży pobór ;)
Pozdrawiam

Przem@S

Post autor: Przem@S » 25 kwie 2015, 17:51

Podepnę się pod temat .
Może mi ktoś podpowiedzieć jak w sedanie bez rozkładanych siedzeń łatwo przedostać się przewodami do bagażnika?

Awatar użytkownika
pantego
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pantego » 13 cze 2015, 08:53

maro88 pisze:Ja mam położony ,,+" i ,,-" położony przez skrzynkę komputera (bezpieczniki) dalej progiem od kierowcy (2 kable 20mm mieszczą się bez problemu) do bagażnika.
Sygnałowe progiem pasażera aby uniknąć zakłóceń.
Dlaczego ,,+'' i ,,-'' od akumulatora a nie masa z auta? 2 wzmacniacze, duży pobór ;)
Pozdrawiam
masa od aku czy z karoserii - temat rzeka na nie jednym forum :)
A sprawdzałeś, czy jest różnica miedzy aku-wzmak a karoseria-wzmak? Z czystewj ciekawości, sam mam konkretne kable do położenia i mam zarówno plus jak i mase dlugą, i nie wiem czy uciac i dac do karoserii czy przeciagnac do aku.

Przem@S

Post autor: Przem@S » 16 cze 2015, 23:26

W poprzednim aucie miałem bezpośrednio z aku + -
Ten sam sprzęt trafił do A6 i dałem mase do budy w bagażniku.
Nie zauważyłem zadnej różnicy . Przewody 20mm2 Dietz

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl