[A6 C4] Przeróbka C4 na BOSE
[A6 C4] Przeróbka C4 na BOSE
Witam. Myślę, czy by nie wsadzić lepszego sprzętu grającego do C4, bo fabryczne Nokia i AEG... Szkoda słów, tragedia to za mało. Myślałem, żeby wsadzić BOSE ale specjalnie się na tym nie znam. Musiałbm całe okablowanie zmienić? Nic by nie dało jakbym o tak sobie podmienił głośniki z Nokii na BOSE? Warto się w to bawić(kupić sprzęt i dać do jakiegoś elektryka co by to zrobił) Czy to dużo będzie kosztowało? Czy lepiej jakoś inaczej poprawić jakość dźwięku? Pozdrawiam. A i jeszcze wyczytałem, że niby da się podłączyć BOSE z A8 D2 do C4, czy to prawda?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak dla mnie jest w porządku, bassik słychać nawet jak się nie głośno słucha. Wiem, że są lepsze sprzęty, ale czy to nie wyjdzie mnie zbytnio drożej? Co w ogóle można sensownego oprócz BOSE wsadzić w te małe otwory w Audi? Tak btw. nie wiem co za cymbał to projektował ale nawet w Xantii są głośniki 16cm z przodu, a nie 10... śmiech na sali.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dołączam się do tematu.
Potrzebuję schemat, bądź opisu pinów we wtyczkach subwoofera audi bose. Do fabrycznego radia delta cc, chce podłączyć oryginalny subwoofer ze wzmacniaczem. Subwoofer posiada dwie kostki. Jedna do komunikacji z radiem ( 4 piny), druga do głośników tylnych i zasilania stałego(6 pinów).
Tylne głośniki są w systemie aktywnym, każdy posiada swój wzmacniasz. Tego nie będę ruszał. Chce tylko rozbudować istniejącą instalację o ten subwoofer.
Interesuje mnie rozpiska tej wtyczki czerwonej, która posiada przewody koloru:
fioletowy
brązowy
biały
czerwony
Do tej wtyczki chce doprowadzić sygnały z radia. Jeśli ktoś ma bose w swoje c4 to zdjecia wtyczek przy radiu mi wystarcza.
Potrzebuję schemat, bądź opisu pinów we wtyczkach subwoofera audi bose. Do fabrycznego radia delta cc, chce podłączyć oryginalny subwoofer ze wzmacniaczem. Subwoofer posiada dwie kostki. Jedna do komunikacji z radiem ( 4 piny), druga do głośników tylnych i zasilania stałego(6 pinów).
Tylne głośniki są w systemie aktywnym, każdy posiada swój wzmacniasz. Tego nie będę ruszał. Chce tylko rozbudować istniejącą instalację o ten subwoofer.
Interesuje mnie rozpiska tej wtyczki czerwonej, która posiada przewody koloru:
fioletowy
brązowy
biały
czerwony
Do tej wtyczki chce doprowadzić sygnały z radia. Jeśli ktoś ma bose w swoje c4 to zdjecia wtyczek przy radiu mi wystarcza.
W c4 aby to sensownie gralo zakladamy 16 cm z przodu, nie obejdzie sie bez zrobienia boczkow. Na forum byl opis jak upchnac 13 cm w orginalny otwor. To tez jakies rozwiaznie nie trzeba boczkow przerabiac. Do tego dajesz dobry wzmacniacz 4 kanalowy + subowoofer na tyl do bagaznika i nie trzeba zadnego tylu zakladac. Mialem taki zestaw i sprawowal sie rewelacyjnie. W tym tez bede cos myslal.