Nadszedł czas na kolejną zmianę.
Pozostaję przy A6 ale tym razem A6 Limusine Sport Vesuvius Gray Metalic 40TDI S-Tronik. Ciekawy kolor. Czarny w pochmurne dni i mieniący się szarością w słońcu.
Wyposażenie dodatkowe:
- Kanapa tylna z dzielonym i składanym oparciem
- Elektryczna regulacja foteli przednich z pamięcią ustawień dla kierowcy
- Zagłówki regulowane z kątem nachylenia i regulacją wysokości
- Ogrzewanie foteli przednich i skrajnych tylnich
- Elektryczna regulacja kolumny kierowniczej
- Klimatyzacja 4-strefowa
- Lusterka składane, ściemniane po obu stronach z pamięcią i opuszczania prawego lusterka podczas cofania
- Pakiet dodatkowych schowków
- Otwieranie i zamykanie klapy bagażnika elektrycznie
- Alcantara/Skóra
- Oświetlenie wnętrza konturowe/ambiente
- Leflektory HD Matrix LED
- Wycieraczki adaptacyjne z wbudowanymi dyszami
- Żaluzja przeciwsłoneczna elektryczna na tylna szybe, manualne na boczne
- Szyby boczne dźwiękoszczelne
- Przyciemniane szyby tylne
- System multimedialny z AVC, phone box, smartphone interface, Audi connect, DAB+, wsparcie LTE dla Audi phone box.
- Bang & Olufsen Premium Sound System z dźwiękiem 3D
- Kamery 360
- Systemy wspomagające kierowcę, side assist, ACC, rozpoznawanie znaków, systemy wspomagające w ruchu miejskim i pozamiejskim, parking system plus
- Boczne poduszki dla 2 rzędu siedzeń
- Bez oznaczenia modelu i typu silnika
W porównaniu do poprzedniej brak:
- Zawieszenia pneumatycznego (nie występuje w 40TDI)
- Pełna skóra
- HUD
- Foteli konturowych (

- Webasto
Trzech ostatnich pozycji brakuje mi. Przyzwyczaiłem się do regulacji foteli i HUD.
AVC jest niezły. Dużo informacji i czytelny ale zawsze przed oczami miałem prędkość i parę innych informacji.
Zawieszenia nie brakuje mi tak bardzo, jest bardziej twardo ale wciąż komfortowo.
Zrobiłem pierwszą dłuższą trasę z adaptacyjnym trybem jazdy i mam pozytywne wrażenie. Czasami tylko ni stąd ni z owąd zwalniał do np 100km/h ze 140 mimo, że nie było żadnego znaku.
Skrzynia biegów pracuje trochę inaczej, 7 wrzuca przy 120, poprzednia juz przy 100 była na 7.
Jest ciszej w środku ale czy aż tak ciszej w porównaniu do poprzedniej, to raczej nie ale to moje subiektywne odczucie.
BOSSE grało fajnie ale B&O gra lepiej, wyraźniej, bardziej szczegółowo.
Zmiana jak najbardziej na plus. Bardzo podoba mi się jazda tym autem. Tak jak poprzedni, jest idealny do pokonywania długich dystansów.
Fotki wstawię później. Auto upaprane po długiej jeździe. Po powrocie umyję i ofocę

Pozdrov
Ps. Wrzuciłem na szybko parę fotek. Lepiej się czyta posta gdy jest podparty paroma fotkami

Większe focenie jak napisałem powyżej.