![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Audi A6 40TDI 204KM
- DaaN
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Audi A6 40TDI 204KM
nie chodziło mi o akcje serwisowe, dobry tuner Ci to poprawi ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Poprawi i co nieco dorzuci
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nul
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Ale rozumiem że wtedy po gwarancji jak wykryją takie manewry? Nie mówię o mocy tylko o lagach.
- leszekmw
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: leszek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
oczywiście. Każde grzebanie w aucie które zostawia ślad w kompie auta oznacza koniec gwarancji .
oczywiście nie na całe auto ale na wiele podzespołów które powiązane są bezpośrednio lub pośrednio z elementem w który sie ingeruje , w tym wypadku ze skrzynią ..a co za tym idzie z silnikiem , z przeniesieniem napędu , itd. itd....
oczywiście nie na całe auto ale na wiele podzespołów które powiązane są bezpośrednio lub pośrednio z elementem w który sie ingeruje , w tym wypadku ze skrzynią ..a co za tym idzie z silnikiem , z przeniesieniem napędu , itd. itd....
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5 TDI R5
- Skrzynia: S-tronic
Witam
Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem A6 C8 w wersji Limuzyna Sport 40TDI. (parę fotek i konfiguracja wkrótce w odpowiednim dziale
)
Mam pytanie do kolegi @TomekC8, czy udało Ci sie ogarnąć temat CarPlay bezprzewodowo? Podobno przy wersji oprogramowania P3xxx i posiadania CarPlay przewodowego można taka funkcje aktywować.
Czy Twoja wersja posiada e-sim?
Pozdrov
Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem A6 C8 w wersji Limuzyna Sport 40TDI. (parę fotek i konfiguracja wkrótce w odpowiednim dziale

Mam pytanie do kolegi @TomekC8, czy udało Ci sie ogarnąć temat CarPlay bezprzewodowo? Podobno przy wersji oprogramowania P3xxx i posiadania CarPlay przewodowego można taka funkcje aktywować.
Czy Twoja wersja posiada e-sim?
Pozdrov
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: TOMASZ
- Rocznik: 2017
- Silnik: DDVB 3.0 286 KM
Korzystam tylko z androida łącząc się po kablu. Czy masz w swoim nowym egzemplarzu duże lagi? Jutro jadę na przegląd z wymianą oleju i filtrów. Może dowiem się czegoś nowego odnośnie akcji serwisowej dotyczącej opóźnionej reakcji. Może w końcu zlitowali się nad użytkownikami silników dwulitrowych. Stan licznika, to 58 tysięcy. Prawdopodobnie będzie to mój ostatni przegląd.
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Przejechałem dopiero jakieś 1000km. Warunki na drodze nie pozwalały potestować. Nie zauważyłem na razie jakiejś dużej różnicy w porównaniu do poprzedniej. Mam wrażenie, że skrzynia pracuje lepiej.
W poprzedniej potrafiła szarpnąc.
Potwierdzam za to trzeszczenie deski, tego panelu nad wyświetlaczem. Po równym nie przeszkadza za bardzo ale po wertepach już słychac
Widziałem na youtube filmik, gośc uruchamiła CarPlay bezprzewodowy używając OBDEleven.
Czy Ty musiałeś wkładać SIM aby miec traffic online?
U mnie to działa bez SIM. Dowiedziałem się, że auto ma e-SIM i dane idą przez niemieckiego użytkownika?
W każdym bądź razie szybciej spina się do sieci za granicą.
Pozdrov
Przejechałem dopiero jakieś 1000km. Warunki na drodze nie pozwalały potestować. Nie zauważyłem na razie jakiejś dużej różnicy w porównaniu do poprzedniej. Mam wrażenie, że skrzynia pracuje lepiej.
W poprzedniej potrafiła szarpnąc.
Potwierdzam za to trzeszczenie deski, tego panelu nad wyświetlaczem. Po równym nie przeszkadza za bardzo ale po wertepach już słychac

Widziałem na youtube filmik, gośc uruchamiła CarPlay bezprzewodowy używając OBDEleven.
Czy Ty musiałeś wkładać SIM aby miec traffic online?
U mnie to działa bez SIM. Dowiedziałem się, że auto ma e-SIM i dane idą przez niemieckiego użytkownika?

W każdym bądź razie szybciej spina się do sieci za granicą.
Pozdrov
-
- Forum Audi A6 / A7
Karty sim (w podłokietniku) używam tylko do nawigacji online. W sumie, to coraz rzadziej używam fabrycznej nawigacji, ponieważ w Polsce działa bardzo słabo. Nie widzi wielu fragmentów dróg, które są od kilku lat. Jestem już po serwisie. Oprócz wymiany oleju w silniku i filtrów, wymieniono również olej w skrzyni biegów. Auto jest w idealnym stanie technicznym, a przegląd był darmowy. Jako auto zastępcze dostałem Q5 i potwierdzam to, co napisałem wcześnie o słabym wyciszeniu samochodów marki Volvo. Nawet w Q5 było ciszej niż w limuzynie S90. Za to w Q5 skrzypiało wnętrze, gdy jechałem po nierównościach. Jednak do tego jestem już przyzwyczajony, bo skrzypiało w nowej A5, A6 i jak widać w Q5 również.
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Mi się mapy zaktualizowały online.
Któregoś dnia wsiadłem do auta, uruchomiłem silnik i na ekranie MMI wyskoczyła mała ikonka z autem i chyba kulą ziemską. Kliknąłem w to i pokazało, że rozpoczęło się pobieranie nowych map. Trwało to trochę, po czym zaktualizował ale na ile dobrze, to nie mam odniesienia. Moge tylko powiedzieć, że ronda ze zjazdu na S3 niedalego mnie w mojej C7 nie miałem natomiast w C8 po aktualizacji jest.
Też miałem Q5 jako auto zastępcze przed odbiorem mojej A6
Wywarła na mnie przyzwoite wrażenie.
Jeśli chodzi o SIM to mam aktualnie gniazdo puste i zastanawiam się, czy mam jakąś subskrybcje aktywną dzięki której nie musze wkładać mojej karty SIM
Za granicą mapy Audi są aktualne, chociaż jest jedno miejsce, które przejeżdżam i ani w C7 ani w obecnej nie jest aktualne. Rondo zlikwidowane jakieś 2 lata temu a nawigacja ciągle prowadzi przez rondo
Pozdrov
Któregoś dnia wsiadłem do auta, uruchomiłem silnik i na ekranie MMI wyskoczyła mała ikonka z autem i chyba kulą ziemską. Kliknąłem w to i pokazało, że rozpoczęło się pobieranie nowych map. Trwało to trochę, po czym zaktualizował ale na ile dobrze, to nie mam odniesienia. Moge tylko powiedzieć, że ronda ze zjazdu na S3 niedalego mnie w mojej C7 nie miałem natomiast w C8 po aktualizacji jest.
Też miałem Q5 jako auto zastępcze przed odbiorem mojej A6

Jeśli chodzi o SIM to mam aktualnie gniazdo puste i zastanawiam się, czy mam jakąś subskrybcje aktywną dzięki której nie musze wkładać mojej karty SIM

Za granicą mapy Audi są aktualne, chociaż jest jedno miejsce, które przejeżdżam i ani w C7 ani w obecnej nie jest aktualne. Rondo zlikwidowane jakieś 2 lata temu a nawigacja ciągle prowadzi przez rondo

Pozdrov
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie ma imienia
- Moje auto: Nie znam profilu
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
Miałem okazję jeździć ostatnio dwoma zastępczymi A6 - z 2019 i 2020 roku. Ogólnie w tej nowszej nawigacja jest nowocześniejsza, przy ruchu ulicznym wyświetla się "Online +" i działa jakby znacznie lepiej, mapy wydają się aktualniejsze niż w starych A6 (nawet mimo aktualizacji map). Więc Audi po cichu trochę to aktualizuje/poprawia.lyngso pisze: ↑16 lut 2021, 11:04Witam
Też miałem Q5 jako auto zastępcze przed odbiorem mojej A6Wywarła na mnie przyzwoite wrażenie.
Jeśli chodzi o SIM to mam aktualnie gniazdo puste i zastanawiam się, czy mam jakąś subskrybcje aktywną dzięki której nie musze wkładać mojej karty SIM![]()
Pozdrov
Z ciekawostek:
- w starych A6 C8 poprzez wbudowaną kartę SIM działają tylko bardzo podstawowe usługi - sprawdzanie statusu auta, zamykanie/otwieranie/ogrzewanie postojowe itd. W nowym roczniku - także mapy i inne podstawowe rzeczy, ale nie np. hotspot, czy jakiś stream muzyki/stacji radiowych internetowych. ALE - w najnowszym A6 nie ma już wcale slotu na kartę SIM i jedyny sposób na internet/hotspot w aucie to drogie pakiety Audi. Dla mnie krok w tył.
-
- Forum Audi A6 / A7
Moje auto jest z 2018 roku (jeden z pierwszy modeli w Polsce) i pomimo częstych aktualizacji map wygląda to słabo. Np. nie widzi na drodze ekspresowej pomiędzy Lesznem a Wrocławiem około 30 kilometrowego odcinka S5. Może faktycznie w najnowszych modelach A6 poprawiają niedoskonałości.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nul
- Moje auto: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
Czy da się uruchomić android auto w trybie bezprzewodowym? Bo jeszcze mi się ta sztuka nie udała...
Choć nie ukrywam jak zobaczyłem jak działa Apple carplay to pomimo że nie jestem fanem sprzętu appla to poważnie zacząłem rozważać zakup iphone bo to jest przepaść co oferuje android auto a co apple carplay.
Dodatkowo ja po przejechaniu pierwszych 3.5k km moim 40 TDI quattro przyznam że jestem negatywnie zaskoczony spalaniem. Deklarowane najwyższe wg wltp nawet przy spokojnej jeździe mojej żony 120 km/h w trasie nie było osiągalne...
Choć nie ukrywam jak zobaczyłem jak działa Apple carplay to pomimo że nie jestem fanem sprzętu appla to poważnie zacząłem rozważać zakup iphone bo to jest przepaść co oferuje android auto a co apple carplay.
Dodatkowo ja po przejechaniu pierwszych 3.5k km moim 40 TDI quattro przyznam że jestem negatywnie zaskoczony spalaniem. Deklarowane najwyższe wg wltp nawet przy spokojnej jeździe mojej żony 120 km/h w trasie nie było osiągalne...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: marcin
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Allroad C8
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
Hej, mam Allroada z 2019 z simem w podłokietniku i u mnie Carplay od razu zadziałał bezprzewodowo. Jak wymieniłem telefon na nowszy, przestał działać. Trzeba było w telefonie coś pogrzebać i poszło.t3rmos pisze: ↑19 mar 2021, 00:11Czy da się uruchomić android auto w trybie bezprzewodowym? Bo jeszcze mi się ta sztuka nie udała...
Ile Wam palą 40tdi po mieście?
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Paliwo: Benzyna
A Twój telefon obsługuje bezprzewodowo? Bo z tego co kojarzę to jest wąska lista, Pixele od googla i kilka Samsungów.t3rmos pisze: ↑19 mar 2021, 00:11Czy da się uruchomić android auto w trybie bezprzewodowym? Bo jeszcze mi się ta sztuka nie udała...